Gündem Bekçi alımı sınav giriş yeri sorgulama ekranı! Bekçilik sınavı giriş belgeleri nelerdir?

Bekçi alımı sınav giriş yeri sorgulama ekranı! Bekçilik sınavı giriş belgeleri nelerdir?

14.04.2019 - 14:43 | Son Güncellenme:

Bekçi alımı sınav giriş belgeleri ile ilgili beklenen müjdeli haber geldi ve bekçi alımı sınav giriş belgeleri öğrencilerin erişimine açıldı. Peki sınav giriş yeri nasıl sorgulanır? İşte hem bu sorunun cevabı hem de bekçi alımı ile ilgili tüm ayrıntılar...

Bekçi alımı sınav giriş yeri sorgulama ekranı Bekçilik sınavı giriş belgeleri nelerdir

Bekçi alımı sınav giriş yerleri açıklandı. Binlerce bekçi adayını yakından ilgilendiren sınav giriş yerleri Polis Akademisi Başkanlığı resmi sitesi üzerinden sorgulanabilecek. EGM tarafından kolluk kuvvetlerine destek amacıyla 2018 yılında alımına başlanılan Bekçi alımında süreç devam ediyor.

Haberin Devamı

Özellikle geceleri mahalle mahalle gezen bekçiler sayesinde rahat bir nefes aldı. 8 bin bekçi alımında ön başvurusu kabul edilip sınava çağırılan adaylar EGM tarafından yazılı sözlü sınavların yanı sıra fiziki sınava da tabi tutulacak.

Bekçi alımı içim başvuran adaylar, sınav giriş yerlerini Polis Akademisi Başkanlığının internet sitesi üzerinden e-Devlet şifreleriyle öğrenebilecek. 2019/1. dönem çarşı ve mahalle bekçiliği (81 il için) sınavı aday sınav giriş belgesi alma sistemi üzerinden adaylay sınava girecekleri yerleri öğrenerek giriş belgelerine ulaşabilecekler.

BEKÇİ ALIMI SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İlan edilen tarihte ve başvuru merkezinde adayların şahsen müracaatları alınıp ön sağlık kontrolü uygulanacak. Bu aşamalardan başarılı olan adayların yazılı sınav tarihi ve sınav merkezi ilerleyen süreçte açıklanacak.

Haberin Devamı

HANGİ EVRAKLAR TESLİM EDİLECEK?

Başvuru yapan adaydan;

1 - Sınav giriş belgesi,

2 - Sınav başvuru dilekçesi, (Sınav giriş yerleri ekranındaki linkten indirilerek aday tarafından doldurulacaktır.)

3 - T.C. kimlik numarasını gösterir belgenin aslı ve fotokopisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport)

4 - Diploma veya geçici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi, (Yurtdışından mezun olanlar için ilgili kurumda alınan denklik belgesi)

5 - Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ettiğini belirtir belge, (Nüfus Müdürlüklerinden alınan onaylı belge)

6 - Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf,

7 - Kendisi ve evli ise eşinin Yönetmeliğin 5’inci maddesinde belirtilen engel hallerinin bulunmadığını ifade eden yazılı beyanları,

8 - Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarından, şehitlik veya vazife malullüğü belgesinin ilgili kurumca onaylı örneği

9 - Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu,

10 - Askerlik terhis belgesi aslı ve fotokopisi,

11 - Yaş düzeltmesi yaptıran adaylar için yaş düzeltme belgesi (onaylı)

12 - Sağlık Bilgi Formu istenecektir. (Adaylar, Sağlık Bilgi Formu ile birlikte varsa ilaç raporu, durum bildirir sağlık kurulu raporu, engelli sağlık kurulu raporu, askerlikten muafiyet raporu, herhangi bir öğrenci adaylığından veya personel alımı adaylığından sağlık nedeniyle elenmesine neden olan raporları ile sağlık özgeçmişini tanımlayan bütün bilgi, belge ve raporları Ön Sağlık Kontrolü Komisyonuna sunmak zorundadır.) (Sınav giriş ekranındaki linkten indirilerek aday tarafından doldurulacaktır.)