Gündem 2022 BEKÇİ ALIMI YAZILI SINAVI NE ZAMAN? BEKÇİLİK SINAV GİRİŞ BELGESİ/ YERİ SORGULAMA EKRANI

2022 BEKÇİ ALIMI YAZILI SINAVI NE ZAMAN? BEKÇİLİK SINAV GİRİŞ BELGESİ/ YERİ SORGULAMA EKRANI

26.05.2022 - 18:08 | Son Güncellenme:

Polis Akademisi Başkanlığı, Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımına yönelik duyurularda bulunuyor. İlk olarak bekçiler için uygulanacak olan yazılı sınav tarihini paylaşan Polis Akademisi, geçtiğimiz günlerde bekçilik sınav giriş belgelerini yayımladı. Adaylar ise Bekçi sınavı ne zaman, saat kaçta sorularına cevap arıyor. Aynı zamanda bekçilik sınav giriş belgesi nereden, nasıl alınır sorusunu araştırıyor. İşte bekçi alımı 2022'ye yönelik detaylar...

2022 BEKÇİ ALIMI YAZILI SINAVI NE ZAMAN BEKÇİLİK SINAV GİRİŞ BELGESİ/ YERİ SORGULAMA EKRANI

28 Nisan - 13 Mayıs 2022 Tarihleri arasında Çarşı ve Mahalle Bekçiliği başvuru işlemleri tamamlandı. 81 ile toplam 3 bin 250 erkek bekçinin alınacağı belirtildi. Adaylar başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra bekçi sınavı ne zaman, saat kaçta aramasına başladı. Peki bekçilik sınav giriş belgesi nereden, nasıl alınır?

Haberin Devamı

BEKÇİ SINAVI NE ZAMAN?

2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı 17 Temmuz 2022 Pazar günü saat 10.00’da Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas il merkezlerinde yapılacaktır.

BEKÇİLİK SINAV GİRİŞ BELGESİ NEREDEN, NASIL ALINIR?

2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı kapsamında, Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı Müracaat Kabul ve Ön Sağlık Kontrolü aşamasına katılacak olan adaylar Sınav Merkezlerini, T.C. Kimlik Numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgulayarak öğreneceklerdir. İlan edilen sınav tarihi ve Sınav Merkezinde adayların şahsen müracaatları alınacak ve ön sağlık kontrolü işlemleri yapılacaktır. Ön Sağlık Kontrolü aşamasında başarı ile geçen adaylar Yazılı Sınav aşamasına katılacaklardır. Ayrıca, adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav giriş duyurusu tebliğ niteliğindedir.

Haberin Devamı

Adayların, Sınav Merkezlerine girişte yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer değişik elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir.

BEKÇİLİK SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ