Gündem Beklenen oldu! Ve başladı...

Beklenen oldu! Ve başladı...

08.10.2019 - 07:28 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün gün içerisinde İstanbul geneli için tahmin ettiği sağanak yağış sabah saatlerinde başladı. Yağmurla beraber trafik kazaları da meydana geldi. Yoğunluk haritasına göre saat 08.15'te trafik yoğunluğu yüzde 71 seviyesine ulaştı.

Beklenen oldu Ve başladı...

Başta Meteoroloji Bölge Müdürlüğü olmak üzere İstanbul Valiliği de İstanbul genelinde beklenilen sağanak yağış ve fırtınanın yol açabileceği olumsuz durumlar için vatandaşları geçtiğimiz günlerde uyarmıştı.

Haberin Devamı

Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşarken toplu ulaşım araçlarının bekleme noktalarında sabahın ilk saatleri itibariyle yoğunluk oluştu.

HAVA SICAKLIĞI MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA OLACAK

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgedeki hava sıcaklığı mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında seyredecek.

Bölgede parçalı ve çok bulutlu hava hakim olurken, akşam saatlerine kadar sağanak tahmin ediliyor. Yağışların sabah ve öğle saatlerinde İstanbul ve bölgenin doğusunda (Kocaeli ve Yalova çevreleri ile Sakarya'nın kuzey ilçelerinde) yerel olarak kuvvetli (30-50 kg/m²) olacak.

Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönünden kuvvetli (40-60 Km/saat) olarak eseceği bölgede sel, su baskını ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Haberin Devamı

Beklenen oldu Ve başladı...

Sağanak yağışın gün içerisinde etkisini sürdürmesi bekleniyor.

 

Yağmur trafiği felç etti

Sabah saatlerinden itibaren İstanbul genelinde etkili olmaya başlayan yağmurla beraber trafik kazaları da meydana geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin yoğunluk haritasına göre saat 08.15'te trafik yoğunluğu yüzde 71 seviyesine ulaştı.