Gündem Belediye binası moloza döndü

Belediye binası moloza döndü

07.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş ile birlikte 10 ili vuran deprem Adıyaman’da da büyük yıkıma neden oldu. Kentte 600 bina çöktü, 20 can kaybı yaşandı ve 200 kişi de yaralandı.

Belediye binası moloza döndü

AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş ve ailesi de enkaz altında kaldı. Depremde Adıyaman Belediye Başkanlığı binası moloza döndü. Gölbaşı Devlet Hastanesi ve tarihi Ulucami de yıkılan binalar arasında yer aldı. Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde dün öğle saatlerinde yaşanan 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremde de 3 bina daha yıkıldı. Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, kentte hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirterek büyük binaların çöktüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Bedriye kurtarıldı

Adıyaman’ın merkez ilçesinde yerle bir olan 8 katlı bina enkazında kalan 15 yaşındaki Bedriye Öztürk, 13 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Bölgede bekleyen ambulansla hastaneye kaldırılan genç kızın gözlerinin açık olduğu ve tepki verdiği bildirildi. Enkazdan yaralı kurtarılan 4 kişi, ambulans uçakla getirildiği Ankara’da Etlik Şehir Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Zamanla yarışıyorlar

Kurtarma ekipleri birçok kentte olduğu gibi Adıyaman’da da zamanla yarışıyor.

Çevre illerden bölgeye gönderilen jandarma ekipleri, çöken 8 katlı bina enkazından 64 yaşındaki Mustafa Ketenci’ye ulaştı. Sağ çıkarılan Ketenci, jandarma ekipleri tarafından sedyeyle çöken binadan indirildi.

Daha sonra bir araca alınan Ketenci, tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Belediye binası moloza döndü

15 yaşındaki Bedriye Öztürk, 13 saat sonra enkazdan kurtarıldı.

Rehberler çöken oteldeydi

Eğitim turu için Adıyaman’da bulunan 43 kişilik turizm rehberi grubu İsias Otel’de enkaz altında kaldı. Enkazdan 18 kişinin kurtarıldığı ve tedavi için hastaneye kaldırıldı. Turist Rehberleri Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Eğinlioğlu “Çalışmalar devam ediyor, teyitlemeye çalışıyoruz. Kurtarma ekibi orada. İlk aşamada vatandaşlar tarafından kurtarıldılar” dedi. - CÜNEYT SADIÇ