Gündem ‘Ben değil etrafım acemi’

‘Ben değil etrafım acemi’

10.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bu yılki Kurban Bayramı’nda yine manzara değişmedi. Yurt genelinde 5 bin 687 acemi kasap acil servisleri doldurdu. Yaralananlardan bazıları kendini değil etrafındakileri suçladı. Kaçan kurbanlıklar ise terör estirdi...

‘Ben değil etrafım acemi’

Bu yıl da manzara değişmedi. Kurban kesmek isterken yaralanan acemi kasaplar hastane acillerini doldururken, sahiplerinin elinden kaçan kurbanlıklar vatandaşlara zor anlar yaşattı. İstanbul hariç, yurt genelinde kurban kesimi sırasında 5 bin 102 kişi, kesici aletler ya da hayvanların darbeleriyle yaralandı. İstanbul’da ise geçen bayramlara oranla yaralananların sayısının azaldığı görüldü. 

Haberin Devamı

Ankara’da kurban kesim alanında dananın darbesiyle yere yığılan genç kasap, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Kasabın durumunun iyi olduğu öğrenildi. Gölbaşı ilçesinde de görevlilerin elinden kaçan kurbanlık boğa, kadın ve çocukların arasına doğru koşunca büyük panik yaşandı. Boğa, çevredekiler tarafından güçlükle yakalandı. 

Bursa’nın İnegöl ilçesinde her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu yıl da acemi kasaplar sabahın erken saatlerinden itibaren acil servisleri doldurdu. Yaralıların büyük çoğunluğu yapılan ilk müdahalelerin ardından taburcu edildi. İznik ilçesinde de kurban pazarından kaçan koyun ilçe merkezindeki bir kadın giyim mağazasına daldı. Bayramlık kıyafet için iş yerinde bulunan kadınlar kurbanlık koyunu görünce kaçmaya çalıştı. Yine Bursa’da bir vatandaşın kurbanlık hayvanını caraskal kullanarak çatıya taşıdığı ilginç yöntem ise görenleri şaşırttı. 

Haberin Devamı

‘Kayınçom kesti’ 

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde kurban kesimi sırasında yaralanan vatandaşlar, hastanelere akın etti. Elinden yaralandığı için hastaneye gelen kişi, “Kayınçom yanlışlıkla damarımı kesti sıkıntı yok, biz alışığız bunlara” dedi. 

Sakarya’da kurban kesimi sırasında kendini yaralayan acemi kasaplar soluğu hastanelerde aldı. Kesim sırasında yaralanan bir vatandaş ise kendinin değil yanındakilerin acemi olmasından dert yandı. 

Samsun’da kurbanlık keserken yaralanan acemi kasaplar, “Ufak bir kaza geçirdik. Çok büyük bir şey olduğunu sanmıyorum” ifadelerini kullanırken, bazı acemi kasaplar ise kendilerine gülerek, “Ağabeyimle tarla meselesi yüzünden kavga ettik, o da beni kesti” gibi esprili cevaplar verdiler. 

Rize’nin Pazar ilçesinde kesime hazırlanan Cevat Okumuş ve ortaklarına ait boğa, iki kişinin elinden kurtularak kaçtı. Boğa kaçarken önünde bulunan Yusuf Okumuş’a boynuz vurarak bir süre yerde sürükledi. Baygınlık geçiren Okumuş, 112 sağlık ekipleri tarafından Kaçkar Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaburgası kırılan Okumuş buradan da Rize Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. 

Aksaray’da, Kurban Bayramı’nın ilk gününde kurbanlıklarını kesmeye çalışırken kendilerini yaralayan acemi kasaplar, hastanelere başvurdu. Sedat Kaygısız (49), ambulanstan inerken gazetecilere “İlk yaralanan ben miyim?” diye sordu. 

Haberin Devamı

Hastaneye girdi 

Tokat’ta kurbanlık koç, hastane bahçesine girdi. İtfaiye ekiplerinin bir saat süren çalışmasına rağmen koç, hastanenin arka bahçesinden geçerek gözden kayboldu. 

10 kilometre koşu 

Erzurum’da bayramın ilk gününde 10 kilometre kaçan kurbanlık büyükbaş hayvan, iğneyle sakinleştirildikten sonra kesildi. 

Palandöken ilçesi Köşk Mahallesi’nde de kurbanlık hayvanı kamyonetten indirmeye çalışan Bülent Aktaş’ın aldığı darbeyle kolu kırıldı. 

Adıyaman’da sahibinin elinden kaçarak sokaklarda başıboş dolanan kurbanlığı yakalayan polis ekipleri, kurbanlığın sahibini bulmak için çalışma başlattı. 

Yine çocuklar yine aynı manzara

Antalya’da kurbanlıklar, belediyelerin belirlediği yerlerde kesildi. Aileleriyle kesim yerlerine giden bazı çocukların, kurbanlıkların kesimini izlediği görüldü. Adana’da da bazı vatandaşlar, kentin pek çok noktasına kurulan kurban kesim yeri kurulmasına rağmen kurbanlıklarını sokaklarda ve iş yerleri önünde kesti. Sivas’ta ise Kurban Bayramı dolayısıyla kentte yine alışılmış görüntüler yaşandı. Çocuklar kesim yerlerinde tüm uyarılara rağmen ön planda yer aldı. Kesimi izleyen çocukların korkuları da yüzlerine yansıdı. Gaziantep’te de bayram namazının ardından kurban kesim yerlerine akın eden vatandaşları kurban telaşı sardı. Kurbanlar uyarılara rağmen yine çocukların gözleri önünde kesilirken, büyükbaş hayvanlar kesim esnasında sahiplerine zor anlar yaşattı.

Haberin Devamı

Mehmetçik bayrama elleri tetikte girdi

Sınır ötesi harekatlar ile terör ve teröriste geçit vermeyen Mehmetçik, bayramı ailelerinden uzakta Suriye’de karşıladı. Olası yeni harekat ile gözlerin çevrili olduğu Tel Rıfat temas hattındaki üs bölgesinde görev yapan askerler, Kurban Bayramı’na da elleri tetikte girdi. Üs bölgesinde görevli askerler de ailelerinden uzak olmalarının burukluğunu yaşadıklarını ancak Suriye’de terör tehdidinin önlenmesine yönelik görev yaptıkları için gurur duyduklarını kaydetti.