Gündem ‘Benden habersiz seyre çıkarmışlar’

‘Benden habersiz seyre çıkarmışlar’

19.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 52’si tutuklu, 12’si firari 86 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

‘Benden habersiz seyre çıkarmışlar’

Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Kocaeli Kapalı Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki salonda yapılan duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.

Haberin Devamı

Darbe girişiminde seyre çıkarılan Gölcük Donanma Komutanlığı TCG Turgutreis Gemisi Komutanı olarak görev yapan ve halen bu görevi yürüten Kurmay Albay Mevlüt Savaş Bilican, tanık olarak ifade verdi.

‘Kargaşa hakimdi’

Bilican, 15 Temmuz’da mesai bitiminde saat 19.00 sıralarında lojmandaki evine gittiğini, 21.45’te gemilerin seyre çıktığı şeklinde bir bir duyum aldığını belirterek, “Hemen Poyraz Limanı’na gittim. Gemilerin bir kısmı seyre çıkmış, bazıları da kalkmak için hazırlık yapıyordu. Limanda ciddi bir hareketlilik ve kargaşa hakimdi. Komutanı olduğum Turgutreis Gemisi limanda yoktu. Benden habersiz gemi seyre çıkarılmıştı. Gemi 2. Komutanı Kurmay Yarbay Ali Kocamanoğlu’nu telefonla aradım, cevap vermedi. Gemi personelinin aranmasını emrettim ama kimseye ulaşılamadı. Gemiye, Kocamanoğlu’nun benimle iletişime geçmesi yönünde telsizle çağrı yaptırdım. Gemiden çağrının alındığı ve Kocaman’a iletildiğine dair teyit alındı ama bana dönüş yapmadı” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Firari sanık eski Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ayhan Bay tarafından Sabotaja Karşı Koyma (SABKOR) alarmı verildiğini ve gemilerin onun emriyle seyre kaldırıldığını öğrendiğini anlatan Bilican, gemi 2. Komutanı Ali Kocamanoğlu’nu gece boyunca 8-10 kere, gemide olan silah subayı sanık Fatih Ergin’i de bir kez aradığını ama telefonu açmadıklarını, geri dönüş yapmadıklarını söyledi. l KOCAELİ AA

Yazarlar