Gündem Benfica Beşiktaş maçının kaderini Talisca belirledi! - Maç özeti

Benfica Beşiktaş maçının kaderini Talisca belirledi! - Maç özeti

14.09.2016 - 23:40 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nun ilk haftasında  Beşiktaş ile Portekiz temsilcisi Benfica arasında oynanan karşılaşma 1-1 berabere  tamamlandı.

Benfica Beşiktaş maçının kaderini Talisca belirledi - Maç özeti

İlk yarıyı 1-0 geride kapayan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, ikinci yarıda Oğuzhan Özyakup'un yerine Anderson Talisca'ya görev verdi. Gol için oyunu rakip yarı sahaya yığan siyah-beyazlı ekip, ilerde Aboubakar'ı topla buluşturmayı başaramadı. 63. dakikada bir diğer forvet oyuncusu Cenk Tosun'u oyuna alan konuk ekip, beraberlik golünü bulamadı. Beşiktaş, 90+3. dakikada Benfica'dan kiraladığı Anderson Talisca'nın serbest vuruştan attığı golle maçtan 1-1 beraberlikle ayrılmayı başardı.

Haberin Devamı

İkinci yarıya 1-0 üstünlüğün avantajıyla başlayan Benfica, daha temkinli bir oyun sergiledi. Uzatma dakikalarında Beşiktaş'a kiralık olarak verdiği Talisca'nın golüne engel olamayan Benfica, karşılaşmayı 1-1 beraberlikle bitirdi.

53. dakikada Grimaldo'nun uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta, top az farkla üstten auta gitti.

72. dakikada Benfica savunmasının hatasında topa hamle yapmak isteyen Quaresma'dan önce kaleci Ederson, meşin yuvarlağı uzaklaştırmak istedi. Takım arkadaşlarına çarpan meşin yuvarlağa Aboubakar hamle yapamadı.

74. dakikada Caner Erkin'in uzun pasında ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Aboubakar, meşin yuvarlağı daha müsait durumdaki Cenk Tosun'un önüne bıraktı. Bu oyuncu, kötü bir vuruşla topu auta gönderdi.

Haberin Devamı

83. dakikada Beck'in uzun pasında sol çaprazda topla buluşan Olcay Şahan'ın sert şutunda, kaleci Ederson topu kontrol etti.

84. dakikada Quaresma'nın savunmada yaptığı büyük hata sonrası topu alan Guedes, kaleci Tolga Zengin ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncu ceza alanına girdiği anda yerden sert vurdu ancak Tolga başarılı bir şekilde meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

90+1. dakikada Caner Erkin'in sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde topla buluşan Hutchinson'un kafa vuruşunda, kaleci Ederson meşin yuvarlağı kornere çeldi.

90+3. dakikada Beşiktaş, kazandığı serbest vuruşta beraberlik golünü buldu. Atışı kullanan Talisca, meşin yuvarlağı güzel bir vuruşla filelere gönderdi ve 1-1 beraberliği sağladı.

BEŞİKTAŞ BENFİCA MAÇI SONRASI GÖRÜŞLER!

Benfica Teknik Direktörü Rui Vitoria, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Vitoria, dengeli bir oyun olduğunu belirterek, "Beşiktaş da iyi takım. Kontrollü bir oyun oynadık. Kazanmak için bastırdık, atak yaptık. Çok iyi oynadık. 2-0 kazanabilirdik, çok memnun değiliz ama futbolun bir parçası bu" diye konuştu.

Beşiktaş’ın Benfica’dan kiraladığı Anderson Talisca’nın maçın ardından Portekiz kulübünün kendisine değer vermediği yönünde yaptığı açıklamalara değinen Vitoria, "Talisca’nın golü bizim için üzüntü oldu. Bizim 3 puanımızı engelledi. Açıklamaları benimle ilgili değil. Beşiktaş’ta oynamış, Benfica’da oynamış benim için fark etmez. Normal bir oyuncu" dedi.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise, geçen sezon çeyrek final oynayan, genç ve yetenekli oyunculara sahip bir takımla karşılaştıklarını dile getirerek, "İlk yarı oyunu kontrol edip ikinci yarı hamle yapmayı düşünüyorduk ancak erken yediğimiz gol işimizi zorlaştırdı" şeklinde konuştu.

Karşılaşmanın ilk yarısında hücuma daha az çıktıklarını vurgulayan Güneş, "İkinci yarı daha çok pozisyon bulduk. Hak ettiğimiz golü son dakikada attık. Talisca’nın gol atması hem kendisi için hem bizim için sevindirici. Benfica için de üzüntü verici. Futbol olarak daha iyi oynadık, oyun olarak üstünlüğümüz vardı. Her şeye rağmen deplasmanda bir puan kötü değil. Hata yapmasaydık üç puan da çıkarabilirdik" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Benfica’nın ideal kadrosunda yer alan iki forvet oyuncusunun kendilerine karşı oynamadığını vurgulayan teknik adam, "İkinci yarıda kapanmalarına rağmen pozisyon bulduk. İki puan daha alamadığımız için üzülüyorum. Son dakikada golü atmamız futbolcun cilvesi" dedi.

Şenol Güneş, Benfica’dan kiraladıkları Anderson Talisca’nın gol atmasıyla ilgili olarak, "Talisca, çok yetenekli bir oyuncu. Bize geldiğinde bunu gösterdi ama takım bütünlüğünde becerisini göstermesi için henüz zamanımız olmadı" diye konuştu.

Tecrübeli çalıştırıcı, maçın ikinci yarısında Oğuzhan Özyakup’ın sakatlığı nedeniyle devam edemediğini ve düşündüğü değişikliği Talisca’yı alarak yerine getirdiğini dile getirdi.

Oğuzhan gibi Gökhan İnler’in de aldığı darbe nedeniyle sakatlık yaşadığını belirten Şenol Güneş, "Oğuzhan ve Gökhan’ın sakatlanması bizi zorladı. Gökhan, devam edebildi. Oğuzhan’ın verimi düşmüştü. Kenardan da ortadan da değişiklik yapabilirdik. Zaten bir değişiklik yapmayı düşünüyordum. Oğuzhan’ın sakatlanmasıyla değişiklik için en ideal oyuncu Talisca oldu" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

OLCAY ŞAHAN: "HER GEÇEN GÜN DAHA İYİ OLACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Maç sonu yayıncı kuruluşa konuşan Olcay Şahan da, şunları söyledi;

"Zor bir deplasmandı. İyi bir sonuç aldık ve dönüp Akhisar maçına hazırlanacağız. Tolga ağabeyi kutlamak istiyorum. Son dakikalarda kritik bir kurtarışı vardı. Her gün daha iyi olacağımıza inanıyorum. Önemli takviyeler oldu. Her mevkide iyi futbolcularımız var. Talisca’nın frikik becerisi olduğunu biliyoruz. Bu statta böyle bir gol atmak herkese nasip olmaz."

Gökhan İnler de, "Küçüklüğümden beri tuttuğum takımla Şampiyonlar Ligi’nde oynamak benim için gururdu. Sevdiğim takımla burada Benfica önünde oynamak çok güzeldi. Takımımızı iyi buldum ve iyi mücadele ettik. Sonunda golü bulduk ve 1 puanı aldık. Her takım herkesi yenebilir. Bu maçlar farklıdır. Arkadaşlarımı tebrik etmek lazım. Kolay değildi. Fiziksel olarak kendimi iyi görüyorum. İlk yarıda bir darbe aldım ve o darbeyle oynadım. Her zaman oynarsam benim için daha iyi olur" ifadelerini kullandı.

BENFICA 1 - 1 BEŞİKTAŞ / MAÇ ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ>>>