Gündem ‘Benim eşim bir kahramandı’

‘Benim eşim bir kahramandı’

30.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir’i son yolculuğuna uğurlamak için Ankara, Şırnak, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Burdur, Afyon, Düzce, Gaziantep, Kahramanmaraş, Nevşehir ve Mardin’den 50’nin üzerinde silah arkadaşı Tarsus’a geldi. Özdemir’in eşi, cenazede PKK’ya lanetler yağdırdı

‘Benim eşim bir kahramandı’

Mardin’in Nusaybin ilçesinde önceki gün teröristlerin bir evin girişine tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Yüzbaşı Halil Özdemir (36) için dün 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası’nda cenaze töreni düzenlendi. Şehidin cenazesi Mersin Tarsus’taki baba evine getirilirken, 7 ay önce evlendiği eşi Pınar Özdemir, helallik alındığı sırada PKK’ya lanet okudu. Şehit eşi, “Benim eşim bir kahramandı. Ama onların leşleri kenarda, köpek yiyor. Benim eşime bak. Gurur duyuyorum. Benim eşim ölmedi. Ben ayaktayım. Allah onların belalarını versin, Allah onları kahretsin” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

10 bin kişi uğurladı
Şehit Özdemir’in cenazesi, Tarsus Ulu Camii’ne götürüldü. Burada düzenlenen törene Vali Özdemir Çakacak, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz, askeri ve mülki, erkan, şehidin yakınları ile 10 bin kişi katıldı.
Şehidin eşi Pınar ile anne Hürü Özdemir ve Fakılar Mahallesi Muhtarı olan babası Necmi Özdemir güçlükle ayakta durabildi. Dev Türk bayrakları ile süslenen cami ve çevresinden cenazeye katılan vatandaşlar, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ ve ’Kahrolsun PKK’ sloganları attı. Kızıltepe Komando Tabur’unda bölük komutanı olan Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir’i son yolculuğuna uğurlamak için Ankara, Şırnak, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Burdur, Afyon, Düzce, Gaziantep, Kahramanmaraş, Nevşehir ve Mardin’den 50’nin üzerinde silah arkadaşı da Tarsus’a geldi. Özdemir Tarsus Şehitliği’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

‘Benim eşim bir kahramandı’

Erdoğan’dan başsağlığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Kuzey Irak’ta şehit olan Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır, Mardin’de şehit olan Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir, Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş İbrahim Etiz, Jandarma Uzman Çavuş Vedat Aykut, polis memuru Coşkun Nazilli ile Hakkari’de şehit olan Üsteğmen Erdem Keskin’in ailelerine telgraf göndererek başsağlığı diledi.