Gündem Beraat talepleri reddedildi

Beraat talepleri reddedildi

05.11.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün medya yapılanmasına ilişkin Yargıtay’ın 8 sanık yönünden verilen bozma kararının ardından yeniden hakim karşısına çıkan şarkıcı Atilla Taş, “Masumum” dedi.

Beraat talepleri reddedildi

 

Yargıtay’ın, FETÖ’nün medya yapılanması davasında 25 sanık hakkında verilen hükmü kısmen bozmasının ardından dava İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlandı. Yargıtay, 17 tutuklu sanık hakkında verilen hükümleri onarken, Atilla Taş ve Ulusal Parti Genel Başkanı Gökçe Fırat Çulhaoğlu’nun da arasında bulunduğu 8 sanığın örgüt üyesi olduğunu gösterir yeterli delil bulunmadığına işaret etmişti. Yargıtay bu gerekçeyle de suç vasfında yanılgıya düşüldüğünü ve 9 sanığın eyleminin terör örgütüne yardım olarak değerlendirilmesi gerektiğine hükmederek, sanıklar yönünden kararı bozmuştu.

Haberin Devamı

Bozma kararının ardından İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Atilla Taş ve Ulusal Parti Genel Başkanı Gökçe Fırat Çulhaoğlu’nun da arasında bulunduğu 8 tutuksuz sanık katıldı. Mahkemenin, Yargıtay’ın bozma kararına uymasının ardından söz verilen sanıklar beraatlarine karar verilmesini talep etti. Mahkeme, sanıklar hakkındaki adli kontrol kararlarının kaldırılması taleplerini reddederek duruşmayı erteledi.

‘Masumum’

Duruşmanın ardından açıklama yapan Atilla Taş, kendisine verilen hapis cezalarının bozulduğunu belirterek, “‘Cumhurbaşkanına hakaret’suçundan bir tweetim ile ilgili bir yargılama olacak. Onun dışında hakkımdaki bütün cezalar bozuldu. Mahkeme, Yargıtay’ın kararına uydu. Masumum” dedi.