Gündem Berat Kandili hangi gün kutlanacak? Berat ne demek?

Berat Kandili hangi gün kutlanacak? Berat ne demek?

05.04.2019 - 18:56 | Son Güncellenme:

Miraç Kandili’nin geride kalmasının üzerine vatandaşlar şimdi de yaklaşan Berat Kandili’nin tarihini merak ediyor. İslam alemi için büyük önem taşıyan Berat Kandili için az bir zaman kaldı. Peki tüm Müslümanlar tarafından beklenen olan Berat Kandili ne zaman? İşte Diyanet İşleri Başkanlığının açıklamasına göre Berat Kandili’nin idrak edileceği gün ve Berat kelimesinin anlamı!

Berat Kandili hangi gün kutlanacak Berat ne demek

Berat kandili için az bir zaman kaldı. Ramazan ayına hızla yaklaştığımız şu günlerde İslam alemi önce Miraç Kandili’ni kutladı şimdi ise Berat Kandili için heyecanlı bir bekleyiş içinde. Peki Berat Kandili hangi gün?

Haberin Devamı

BERAT NE DEMEK?

Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla; hata, suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı; affedilmenin yanında affedici olmayı da, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırır.

Beratın ilk şartı, kimlerden ve nelerden uzak duracağımızı; kimlere ve nelere yakın olacağımızı bilmektir. Bu itibarla Berat, ruhumuza ağır gelen her türlü keder ve sıkıntıdan, insanı inciten hata ve günahtan, insana yakışmayan söz, tutum ve davranıştan “berat etmek” için eşsiz bir fırsattır.

Kulluk yolculuğumuzdaki değişim ve dönüşümün en önemli işaretini resmeden berat, kişinin doğuştan günahlardan berî olduğunu bize haber veren önemli bir müjdedir.

Haberin Devamı

Berat, nurlu gölgesi üzerimize düşmeye başlayan Ramazan ayına bizi hazırlayan; diri bir zihin ve berrak bir gönülle aşama aşama kemale ulaştıran Rabbimizle, taat ve itaat zemininde buluşturan bir yakınlaşmadır.

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN?

Berat Kandili 19 Nisan 2019 Cuma günü idrak edilecek.

Yazarlar