Gündem Berkin dosyasındaki tüm polislere tayin

Berkin dosyasındaki tüm polislere tayin

10.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Savcı Kiraz katliamı sonrası Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin soruşturmada adı geçen tüm polislerin gizlilik içinde tayinlerinin yapıldığı ortaya çıktı...

Berkin dosyasındaki  tüm polislere tayin


Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin alıp öldüren teröristlerin soruşturma dosyasında ismi geçen polislere yönelik paylaşımları üzerine, dosyadaki tüm polislerin farklı illere tayin edildiği öğrenildi.
Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz geçtiğimiz hafta içinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki makam odasında DHKP-C’li 2 terörist tarafından rehin alınarak şehit edilmişti. Teröristler savcı Kiraz’ı rehin aldıklarını sosyal medyadan duyurarak fotoğrafını paylaşmışlardı. Yaklaşık 8 saat süren ikna çalışmaları sonuçsuz kalarak savcı Kiraz şehit edilmiş, teröristler de polisle girdiği çatışma sonucunda ölü olarak ele geçirilmişti.
Yaklaşık 8 saat süren rehine krizi esnasında Savcı Kiraz’ı odasında rehin alan 2 terörist, Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma dosyasına da ulaştı.

Dosyayı paylaştılar
Odadaki dosyadan bazı belgeleri sosyal medyada paylaşan 2 teröristin, dosya içindeki bütün belgelerin fotoğraflarını çekerek örgütün üst yönetimine gönderdikleri tespit edildi. Teröristlerin ilettiği en kritik bilgiler ise Berkin Elvan’ın vurulduğu bölgede görev yapan tüm polislerin fotoğrafları, kimlik bilgileri ve adreslerinin bulunduğu belgeler oldu.

Ailelere de koruma

Bunların bir kısmını rehin alma olayı sırasında sosyal medya üzerinden kamuoyu ile paylaşan teröristlerin bu hareketi İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. DHKP-C terör örgütü tarafından hedef alınması muhtemel bu polislerin hızlı bir şekilde tayini çıkarıldı ve polisler farklı illere gönderildi. Aileleri ile birlikte koruma altına alınan polislerin tayin ve taşınma işlemleri büyük gizlilik içinde yapıldı. Polislerin ve ailelerin gittiği illerde koruma ve gözlem altında tutulacağı öğrenildi.