Gündem Beş ayda 13’üncü yüksekten düşme!

Beş ayda 13’üncü yüksekten düşme!

25.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Esenyurt’ta lüks bir sitedeki dairenin camından henüz bilinmeyen nedenle aşağı düşen genç kızın ölümü şok etti. Sitenin kiralık dairesinde bulunan 1’i kadın toplam 3 kişi gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Beş ayda 13’üncü yüksekten düşme

İSTANBUL Milliyet - İstanbul Esenyurt’ta bir dairede bulunan biri 14, diğeri 17 yaşındaki iki kız çocuğu ile iki erkeğin alkol aldığı öne sürüldü. İddiaya göre, bir süre sonra 17 yaşındaki Rabia Yaman camdan aşağı atladı. Rabia Yaman, düştükten sonra aynı evde bulunan diğer üç arkadaşı da evden ayrılıp kaçmaya çalıştı. Durumu fark eden komşular, kaçanları yakalayarak polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis, kaçmaya çalışan üç şüpheliyi gözaltına alarak emniyete götürdü. Sağlık ekipleri de, ilk yapılan incelemelerde Rabia Yaman’ın olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti.

Haberin Devamı

Volkan C., ifadesinde “Evde alkol aldık. Rabia alkolün etkisiyle kendisini kaybetti. Bir anda balkona yöneldi. Atlayacağını fark edince koşarak tuttum. Ben bağırarak, E. ve Mehmet’i çağırdım. ‘Bu atlayacak, zor engelledim’ dedim. E.N.A. ‘Siz bırakın, ben konuşurum. Kız kıza anlaşırız’ diyerek odaya geçtiler. E.N.A. bir süre sonra odadan çıktı. ‘Atladı’ dedi” diye konuştu. Mehmet K.’nın da ifadesinin benzer olduğu belirtildi. Adliyeye sevk edilen Volkan C. ve Mehmet K. “Başkasını yönlendirme şeklinde intiharın gerçekleşmesi” suçundan tutuklanırken, E.N.A. ise serbest bırakıldı. Olayı gördüğünü iddia eden yabancı uyruklu bir kişi de, iki genç kızın camın önünde olduğunu sonra birinin aşağıya düştüğünü ve arkasından camın perdesinin çekildiğini söyledi.

Haberin Devamı

SAYI HIZLA ARTIYOR

Ankara’da 2018 yılında bir plazanın 20’nci katından düşerek hayatını kaybeden Şule Çet’in ölümü aylarca “İntihar mı, cinayet mi?” diye tartışılmış ve Çet’in intihar ettiği öne sürülmüştü. Daha sonra ise genç kadının intihar etmediği, öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Türkiye’de son yıllarda “yüksekten düşerek hayatını kaybeden” kadınların sayısı hızla artıyor ve bu ölümler “şüpheli” olarak kayda geçiyor. Milliyet gazetesinin tuttuğu verilere göre, son beş ayda 13 kadın balkon ya da camdan düşerek hayatını kaybetti.

 

Beş ayda 13’üncü yüksekten düşme