Gündem Beşiktaş Belediyesi’ne ‘rüşvet’ operasyonu

Beşiktaş Belediyesi’ne ‘rüşvet’ operasyonu

14.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’da, Beşiktaş Belediyesi’nin eski başkan ve yönetimine yönelik olarak 6 yıl önce başlatılan “rüşvet ve irtikap” soruşturmasında aralarında eski Başkan Yardımcıları Hüseyin Avni Sipahi ile Rıfat Örnek ve mevcut Zabıta Müdürü Selçuk Bartınlı’nın bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı. Adresinde bulunamayan dönemin Belediye Başkanı Murat Hazinedar da Kastamonu’da yakalandı.

Beşiktaş Belediyesi’ne ‘rüşvet’ operasyonu

FERİT ZENGİN İstanbul - İçişleri Bakanlığı’na bağlı iki müfettişin 2016 yılında yaptığı incelemede, Beşiktaş Belediyesi tarafından verilmemesi gereken ruhsatların verildiği fark edildi.

Haberin Devamı

Başkan ve yardımcıları

Yapılan araştırmada belediyede “rüşvet” ağı olduğu ve ağın başını dönemin belediye başkanı ile iki yardımcısının çektiği tespit edildi. 15’i müşteki olmak üzere 47 kişinin ifadesini alan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu altı yıl sonra “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak”, “irtikap ve rüşvet” suçlarından 17 kişiye gözaltı kararı çıkardı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından dün sabah İstanbul, Ankara, Ordu ve Çanakkale’de düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında eski Başkan Yardımcıları Hüseyin Avni Sipahi ile Rıfat Örnek ve mevcut Zabıta Müdürü Selçuk Bartınlı’nın da bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise adresinde bulunamadı. Firari olarak aranan Hazinedar, akşam saatlerinde Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yakalandı. İstanbul’a getirileceği öğrenilen  Hazinedar, 4 Haziran 2018 tarihinde İçişleri Bakanlığı müfettişlerince hazırlanan raporla görevden alınmıştı.

‘Suçu varsa cezasını görecek’

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Beşiktaş Belediyesi’nin eski yönetimine ilişkin düzenlenen operasyona yönelik soruyu cevapladı. Özkoç, “Yasalara o konuda saygılı olacağız. Bir yerde usulsüzlük varsa, bir yerde yolsuzluk varsa, araştıracaklar, bakacaklar, inceleyecekler ama bu olayda olduğu gibi değil. Objektif bakacaklar. Eğer bir suçu varsa cezasını görecek” dedi.