Gündem ‘Beyaz Fırtına’ tatbikatı bitti

‘Beyaz Fırtına’ tatbikatı bitti

29.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

En geniş katılımlı deniz tatbikatlarından olan ‘Beyaz Fırtına-2016 Tatbikatı’ sona erdi. 12 gün süren tatbikatta toplam 16 askeri birlik ve 5 bin 700 asker görev aldı

‘Beyaz Fırtına’ tatbikatı bitti

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından düzenlenen ve 17 Mayıs’ta başlayan ‘Beyaz Fırtına-2016 Tatbikatı’ sona erdi.

Haberin Devamı

Marmara, Ege ve Akdeniz’de 12 gün boyunca hücumbot, korvet, fırkateyn, karakol gemisi, deniz karakol uçağı ve denizaltı gibi 79 savaş unsurunun katılımıyla gerçekleşen tatbikata Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın komuta kademesinden 5 amiral de katıldı. Toplamda 116 askeri birlik ve 5 bin 700 asker, donanmanın gücünü gösterdi. Tatbikatı Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele yönetti.

Çocuklara hediye

Tatbikata Oramiral Kösele’nin yanı sıra Çanakkale Boğaz Komutanı Tuğamiral Ahmet Serdar Gündoğdu, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Kemal Algül, Gölcük Tersane Komutanı Tuğamiral Aydın Eken de katıldı. Çok az ülkenin tatbikatlarında uyguladığı gerçek güdümlü mermi ve torpidolarla atış yapılan tatbikatta, modern fırkateyn ve hızlı hücumbotlardan güdümlü mermiler, suyun altında fark edilmeden bekleyen denizaltılardan da torpidolar atıldı insansız hava araçları düşürüldü.

Haberin Devamı

Son liman olan Bozcaada’ya tüm komutanlar birlikte gitti. Deniz Kurmay Yarbay Arif Çırtlık komutasındaki TCG Salihreis Fırkateyni ve Deniz Binbaşı Güvenç Uysal komutasındaki TCG Bozcaada korvetinin personeli ve üst düzey komutanlar Bozcaada’da ilgiyle karşılandı. Donanma askerleri Ada Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyarken Oramiral Kösele çocuklara hediye verdi.