Gündem Beyoğlu dijitalleşti

Beyoğlu dijitalleşti

06.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Tüm hizmetlerini tek çatı altında toplayan Smart Beyoğlu uygulaması, vatandaşa akıllı telefon yardımıyla belediyeyle ilgili tüm işlemlerini tek bir tıkla yapma imkanı sunuyor.

Beyoğlu dijitalleşti

Beyoğlu Belediyesi, ilçede bulunan tüm hizmetleri tek bir çatı altında topladığı, “Smart Beyoğlu” uygulamasını tanıttı. Akademi Beyoğlu’nda dün gerçekleştirilen tanıtım toplantısıyla vatandaşların hizmetine sunulan uygulama, ilçede bulunan hizmetleri, işletmeleri ve vatandaşı bir araya getiriyor. Uygulamayı akıllı cihazlarına indirerek ‘hesabım’ bölümünden TC Kimlik numarası ile kayıt olan vatandaşlar, belediye ile ilgili tüm işlemlerini tek bir tıkla yapabiliyor. Başta Belediye Başkanı olmak üzere belediye hizmet birimleri ve görevlileri ile doğrudan iletişim kurma imkanı tanıyan proje, vatandaşa talep, öneri ve şikayetlerde bulunma imkanı sağlıyor.

Haberin Devamı

‘Belediyecilikte 4.0’

Smart Beyoğlu uygulamasında; nöbetçi eczaneler, yeme-içme, tatil-konaklama, kültür-sanat, mağazalar, tarihi yerler, otoparklar, taksi durakları gibi birçok kategori bulunuyor.

Uygulamanın tanıtım toplantısında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, dijital çağla birlikte yeni bir sürecin başladığını belirterek “Artık herkesin elinde bir cep telefonu var. İnsanlar dünyanın her tarafına cep telefonlarıyla ulaşabiliyor. Ama tabi kendinizi ulaşılabilir kılmalısınız. Beyoğlu’nun da 19 bin esnafı, binlerce binası ve belediye gibi çalışan dinamik yapıları var. Eğer karşı tarafa datalarınızı açtıysanız, bunları kullanılabilir hale getirdiyseniz o zaman ilişki kuruyorsunuz demektir. Smart Beyoğlu da bu işlevi yerine getiriyor. Hem belediyeyi, hem buradaki işletmeleri hem de tarihi mekanları meraklısının hizmetine sunan bir platformu kullanıma sunduk. Beyoğlu belediyesinin Belediye 4.0’a geçişiyle hayatımız daha da kolaylaşacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Turistlere rehberlik

Demircan, projeyle bölgedeki yerli ve yabancı turistlerin Beyoğlu’nu keşfetmelerinin kolaylaşacağına da dikkat çekerek, “Bölgemizde günlük 2 milyon konuk ağırlıyoruz. Uygulamayı cihazına indiren turist ‘Ben Neredeyim’ butonu ile bulunduğu yerin konumuna, etrafında var olan işletmeleri, tarihi binaları, etkinlikleri ve turistik bilgileri anında görebiliyor. Harita üzerinden gitmek istediği yeri işaretleyerek yol tarifi alabiliyor. Uygulamanın bir diğer önemli özelliği de e-ticaret imkanı sunan ‘Pazaryeri’ kategorisi. Vatandaşlar bu kategori üzerinden istediği ürünü satışa sunabiliyor ve satın alabiliyor” bilgilerini verdi.

25 bin kişi indirdi

Başkan Demircan, uygulamayı ilk günden 25 bin kişinin akıllı cihazlarına indirdiğini de söyledi. İnteraktif şehir tanıtım programıyla entegre edilecek e-ticaretin, Beyoğlu’ndaki esnafın dünyaya açılması planlanıyor. Belediye, e-ticareti kolaylaştıracak bir altyapı oluşturmayı hedefliyor.