Gündem Beyza kurtarılamadı

Beyza kurtarılamadı

23.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Maganda kurşunu nedeniyle yaşam mücadelesi veren 16 yaşındaki Beyza, dün sabah yaşamını kaybetti. Ateş eden A. Ü. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Beyza kurtarılamadı

Bursa’da komşularının düğününde maganda kurşunları ile ağır yaralanan 16 yaşındaki lise öğrencisi Beyza Özer ile 55 yaşındaki babaannesi Hasane Sevinç tedavi altına alındı. Hasane Sevinç tedavisinin ardından taburcu edilirken, yoğun bakım ünitesindeki tedavisi devam eden Beyza Özer 7 gün süren tedavisinin ardından dün sabah vefat etti.

Haberin Devamı

16 Ağustos’ta babaannesi ile komşuları Güray Çiçek’in Karabalçık Mahallesi’nde düzenlenen kına gecesine gitti. Eğlence sırasında Muhtar Kasım Çiçek’in akrabası olan A.Ü., iddiaya göre tabancasıyla havaya ateş etti. Silahtan çıkan kurşunlardan biri Beyza Özer’e diğeri yanında bulunan babaannesine isabet etti.Jandarma tarafından gözaltına alınan A.Ü., sorgulamasının ardından savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olaya tanık Hasane Sevinç’in kızı Meliha Özer, A.Ü.’yü silahına mermi koyarken gördüğünü kendisini uyarmasına rağmen engel olamadığını söyledi. Meliha Özer, “Ona, ’Silahı ateşlemeyi düşünmüyorsun değil mi? Burada çocuklar var’ dedim. Cevap vermedi. Bu sırada annemi ve Beyza’yı gördüm. Kontrol etmekte zorlandığı tabancanın yere doğru ateş ettiğini gördüm” dedi.

Haberin Devamı

Daha önce başka bir adli olay nedeniyle hakkında açılan ’Adam yaralamak’ suçundan olan davasından tutuksuz yargılanan A.Ü.’ye ’Adam öldürmek’ suçundan hakkında dava açılması bekleniyor.

Bu da maganda terörü

Gaziantep’te önceki gün yakınlarının evinin önünde oturdukları sırada, kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tabancadan çıkan kurşunların isabet ettiği 4 aylık hamile Hülya Tilki (21) öldü, 2 yaşındaki oğlu Mustafa ise ağır yaralandı.
Ordu’da geçen 19 Temmuz’da fındık bahçesinde yemek yerken başına kurşun isabet etmesiyle ağır yaralanan 13 yaşındaki Ozan Bayer, bir ay sonra yoğun bakımdan çıktı. Ozan konuşma güçlüğü çekiyor ve kendi başına yürüyemiyor.
Sakarya’da evinin balkonunda oturan Zülal Karıncalı ise nereden ateşlendiği bilinmeyen bir saçmayla yaralandı.