Gündem Bilderberg grubu Atina’da toplanıyor

Bilderberg grubu Atina’da toplanıyor

15.05.2009 - 01:22 | Son Güncellenme:

Dünyanın önemli işadamlarını, devlet yetkililerini ve akademisyenlerini bir araya getiren Bilderberg Konferansı bu yıl Yunanistan’da yapılıyor

Bilderberg grubu Atina’da toplanıyor

Çeşitli ülkelerden yüzden fazla kişinin katılacağı konferans bugün Atina yakınlarındaki Vuliagmeni’de başlayacak ve üç gün sürecek.
Bu konferansa Türkiye’den ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Borusan Holding CEO’su Agah Uğur ile “Milliyet” yazarı Sami Kohen katılacak. Bu yılki toplantının gündemine, küresel ekonomik krizle ilgili konular hâkim. Ayrıca küresel ve bölgesel siyasal sorunlar da tartışılacak.
İlki 1954’te Hollanda’da düzenlenen Bilderberg Konferansı, her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinde yapılır. İki yıl önceki Bilderberg Konferansı İstanbul’da gerçekleşmişti. 

The Times adresi bile verdi
İngiliz The Times gazetesi toplantıyla ilgili yaptığı haberde ortaya atılan çeşitli komplo iddialarına gönderme yaparak sözde gizli toplantının düzenlendiği otelin adresine de yer verdi. Toplantı Nafsika Astir Palace Hotel, Apollonos Avenue 40, 16671 Vouliagmeni adresinde düzenleniyor. Bilderberg’le ilgili açıklayıcı bilgiler aktaran Times, 1954’ten bu yana her yıl yapılan toplantılara önde gelen veya gelecek vaat eden politikacılar, bankacılar ve işadamlarının katıldığını, küresel düzeydeki önemli sorunların ele alındığını belirtti.