Gündem Binler katıldı ‘tartışma’ çıktı

Binler katıldı ‘tartışma’ çıktı

29.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dün akşam binlerce insanın Taksim’de toplanması beraberinde çeşitli tartışmaları da getirdi. Polis müdahalesi nedeniyle açıklama yapmayan Taksim Dayanışması üyelerinin eylemde olmadığı iddia edildi

Binler katıldı ‘tartışma’ çıktı

Türkiye’yi sarsan 17 Aralık operasyonuna tepki göstermek için Taksim Dayanışması’nın çağrı yapması ve dün akşam saatlerinde binlerce insanın Beyoğlu’nda toplanması sosyal medyada tartışma yarattı. Toplanma öncesi gidip, gitmeme tartışmaları yaşanırken, binlerce insanın bir araya gelmesiyle polisin gösterdiği sert müdahale sonrası tartışmalar, Taksim Dayanışması’nın açıklama yapmamasına çevrildi. Bazı kişiler de çağrı yapan Taksim Dayanışması üyelerinin eylemde olmadığını iddia etti.
Taksim Dayanışması üyelerinden avukat Can Atalay, eleştirilerin bir kısmının spekülasyon olduğunu belirterek Milliyet’e şöyle konuştu: “Eleştiren hesapların bir kısmının kim oldukları açık değildi, anlayamadım. Taksim Dayanışması polisin yurttaşlara yönelik saldırısı sürerken yüz ya da 150 kişilik toplulukla basın açıklaması yapmayı reddetti. O koşullar altında açıklama yapılması mümkün değildi. Dayanışma ‘Bu yolsuzlukları, görmemiz için polis müdürlerine ihtiyacımız yok’ dedi. Biz zaten bu yolsuzlukları biliyorduk ve karşısında mücadele ettiğimiz şey de buydu.”

‘Vazgeçilmeyecek’
Taksim Dayanışması üyelerinden Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu ise şunları kaydetti: “Gezi sürecinde yurttaşların ortak talepleri dile getirilmişti. Hükümet taleplerle ilgili herhangi bir adım atmazken, şiddetin sorumlusu olanlarla ilgili gerekli yargı süreci de işletilmedi. Bu sebeple hala bir kısım eylemler, toplanmalar yapılıyor. Ancak bu süreçte halkın ‘asrın soygunu’ olarak nitelediği süreçle ilgili de tepkileri var.
Bu yönde girişimler olmasıyla basın açıklaması yapma kararı aldık. Fakat her zaman olduğu gibi talimatlar çerçevesinde, insanlar yoğun polis müdahalesiyle engellenmeye çalışıldı. Böyle bir ortamda açıklama da yapılamazdı. Fakat zalimler var diye barışçıl insanlar taleplerinden vazgeçmez. ”