Gündem Bir haftada 39 terörist etkisiz

Bir haftada 39 terörist etkisiz

08.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Millî Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 39 teröristin etkisiz hâle getirildiğini açıkladı.

Bir haftada 39 terörist etkisiz

Bakanlıkta haftalık basın bilgilendirme toplantısı düzenleyen Aktürk terörle mücadeleye ilişkin güncel bilgileri verirken aynı süreçte sınırlardan yasa dışı geçmeye çalışan 667 şahsın yakalandığını, 4 bin 887 kişinin ise hududu geçmeden engellendiğini söyledi. Aktürk, Suriye’deki son durum hakkında ise “Bu yılın başından itibaren harekât bölgelerimizde Mehmetçik tarafından 24’ü son bir haftada olmak üzere 864 terörist etkisiz hâle getirilmiştir” dedi.

Haberin Devamı

‘Toprağını koruyor’

Suriye’nin Deyrizor kentinde Arap aşiretler ve terör örgütü PKK/YPG arasındaki çatışmalara ilişkin soru üzerine ise, MSB kaynakları şu değerlendirmeyi yaptı: “Biz başından itibaren, DEAŞ ile mücadele bahanesiyle başka bir terör örgütü PKK/YPG’ye yardım ve destek verilmesinin ne kadar yanlış olduğunu ifade ediyoruz. Son yaşananlar da eli kanlı PKK/YPG terör örgütü eliyle orada kurulmaya çalışılan düzene karşı bölge halkının kendi haklarını ve topraklarını korumak için bir araya gelerek tepki göstermesinden ibaret.”

Bir haftada 39 terörist etkisiz

Zülfiye Binbir

Yeşil listedeki kadın PKK’lı öldürüldü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/YPG’nin finans sorumlusu olan ve terörden arananlar listesinin yeşil kategorisinde yer alan “Rojna” kod adlı Zülfiye Binbir’i Suriye’nin Rumeylan bölgesinde etkisiz hale getirdi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terörist Binbir, 1993’te PKK kırsal kadrolarına katıldı ve 1997’de Irak’a geçerek 2004’e kadar orada faaliyetlerine devam etti. 2011’de Muş Valiliği’nde staj yapan kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ve askerlik hizmetini ifa eden Aykut Çelik’i, yol keserek kaçıran örgüt mensupları arasında yer alan Binbir, 2012’de Irak’ta ideolojik eğitim aldıktan sonra Suriye’ye geçti ve 2018’de Suriye/Kobani sözde Asayiş Komutanı olarak görevlendirildi. 

Haberin Devamı

2021’den itibaren de Kamışlı’da örgütün maliye/ekonomi sorumluları arasında bulunan Binbir, Suriye sahasındaki istihbarat ağı sayesinde MİT’in hedef listesine alındı. Örgütün yönetici kadrosunu hareket edemez hale getiren MİT, Binbir’in temas ve faaliyetlerini takibe başladı. Operasyon kararı alan MİT, Binbir’i düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Yazarlar