Gündem Bir masal şehri Mardin hakkında bilmedikleriniz

Bir masal şehri Mardin hakkında bilmedikleriniz

30.04.2018 - 13:46 | Son Güncellenme:

Mardin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan en merak edilen en çok görülmek istenen şehirlerden biridir. Şehir özgün mimarisinin yanı sıra köklü tarihi ile de yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmektedir.

Bir masal şehri Mardin hakkında bilmedikleriniz

Mardin aynı zamanda Suriye ile de komşudur. Mardin tarih boyunca dikkatleri üzerine çekmiştir ve Milli Mücadele döneminde de ön planda olan şehirlerden biridir. Ekonomisi tarım, hayvancılık ve ticarete dayalıdır. Mardin aynı zamanda üzüm diyarı olarak da bilinir. Türkiye’de ilk sıralarda olma özelliği taşımaktadır. Mardin’deki kültür zenginliği de dikkate değer özelliktedir. Gerek tarih temalı gerek kültür temalı geziler Mardin tek geçilecek bir seçenektir.

Haberin Devamı

Mardin'de gezilecek yerler

Mardin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde en dikkat çeken, en ilgi gören şehirlerden biridir. Kültür turları denildiğinde Mardin Midyat her zaman ön plandadır. Camileri, kiliseleri, türbeleri ve en önemlisi özgün mimarisi ile her zaman ilgileri üzerine çekmiştir. Mardin gezisi için en az 4 gün ayırmak gerekir ki doya doya bu kültür içe sinebilsin. Mardin Kalesi ilk ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir. Daha sonrasında Zinciriye Medresesi ve Ulu Cami görülme listesine alınmalıdır. Meryem Ana Kilisesi, Mardin Müzesi ve elbette ki Mardin evleri mutlaka görülmelidir.

Mardin mutfağı zenginlikleri

Mardin mutfağı son derece zengin bir kültüre sahip olup masalarında çorba ve dolmaları olmazsa olmazdır. İçli köfte ve kaburga dolması Mardin’in en büyük sofra zenginlikleridir. Et yemeklerine ağılık verirler. Kebapları meşhurdur. Ve tabii ki yemek sonrası künefe tek geçilen tatlısıdır.

Haberin Devamı

1-Mardin masalsı bir şehir olup gezilmeye doyulamaz.

2- Mardin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en görülesi şehirlerindendir.

3- Mardin gerek tarihi gerekse kültürel açıdan son derece zengin bir şehirdir.

4- Mardin mutfağı tadılası yemeklerden oluşur.

5- Mardin köklü bir tarihe sahiptir.

Mardin’de alışveriş

Mardin’de yöresel ürünler her zaman vardır ve dikkat çekici özellik taşırlar. Bunların başında Mardin'in bıttım sabunu gelir. Mardin leblebisi alınmazsa olmaz. Mardin lezzetleri arasında peksimet ekmeği ve badem şekerleri gelir. Hediyelik eşya olarak gümüş işleme parçalar dikkat çekicidir. Kolyeler, yüzükler, küpeler, tepsiler kalıcı hediyeliklerdir.