Gündem ‘Biri ağabeyime tuzak kurdu’

‘Biri ağabeyime tuzak kurdu’

17.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Terfi aldığı gün tutuklanan GATA Haydarpaşa Komutanı Öztürk’ün kardeşi, ‘FETÖ’cüler tarafından mağdur edilmiş olan ağabeyime birileri tuzak kurdu’ dedi

‘Biri ağabeyime tuzak kurdu’

Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Komutanı Tümgeneral Gürsel Öztürk, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından 28 Temmuz’daki Yüksek Askeri Şura’da 1’inci Ordu Komutanlığı’nda görevlendirildi. Ancak Öztürk hakkında tam da terfi aldığı gün, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı kararı çıkarıldı.

Haberin Devamı

O sırada GATA’da görevinin başında olan Öztürk, hakkındaki gözaltı kararını Giresun’daki kardeşinden öğrendi. Daha sonra kendi gittiği Üsküdar Emniyet Müdürlüğü’nde ifade veren Öztürk’e o gece ve öncesine dair iki soru soruldu.

‘Sonucu bekliyoruz’

Tümgeneral Öztürk’ün avukatı müvekkiline, “Darbe girişiminden önce GATA’da herhangi bir tatbikat yaptınız mı?”, “Darbe sırasında sizden herhangi bir ambulans ya da sağlık personeli talebi oldu mu?” soruları yöneltildiğini söyledi. Tümgeneral Öztürk’ün her iki soruya da ‘Hayır’ yanıtı verdiğini belirten avukatı “Öztürk, savcılık ifadesi alınmadan emniyet ifadesiyle mahkemeye sevk edildi. Soruşturma dosyasına giren bir başka evrak ise darbe girişimini gerçekleştiren askerlerce gönderilen sözde darbe emirleriyle ilgili. Tümgeneral Öztürk, sözde darbe emirlerinin yer aldığı zarf kendisine ulaşınca hemen 1’inci Ordu’yla iletişime geçti. Mahiyetindeki 3 general ve kurmay başkanı ile nöbetçi amiriyle toplantı yaptı. Emirlerin kanunsuz olduğunu ve bunları uygulamayacaklarını belirten bir tutunak tutarak bunu imza altına aldırdı. Öztürk, sadece darbeci askerlerden ele geçirilen sözde atama listesinde adının karşısında ‘Devam’ yazdığı gerekçesiyle tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi. Yaptığımız itirazın sonucunu bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Emirleri tanımadı’

Tutuklu Tümgeneral Öztürk’ün kardeşi Gürcan Öztürk karara tepkili. Öztürk, ağabeyi hakkında verilen gözaltı kararını Giresun’da kendisinin aldığını belirterek, “Ağabeyim İstanbul’da, iki haftadır görevinin başındaydı.Ağabeyim o gece darbecilerin emirlerini tanımadı. Hayatı boyunca Fetullahçılar tarafından mağdur edilmiş ve önü kesilmek istenmiş ağabeyime birileri tarafından tuzak kuruldu” diye konuştu.