Gündem Biri albay dokuz pilottan itiraflar

Biri albay dokuz pilottan itiraflar

23.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ’ye yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensubu 56 şüpheliden, etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini belirtip itirafçı olan biri eski albay dokuzu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Biri albay dokuz pilottan itiraflar

Serbest bırakılanlardan Binbaşı Fatih Ş. örgüt mensupları tarafından ankesörlü telefonla arandığını kabul etti. Darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz’da Afganistan’daki Türk Görev Kuvveti Komutanlığı’nda görevlendirilmesi nedeniyle bu ülkeye gitmek üzere Esenboğa Havalimanı’nda bulunduğunu dile getiren Fatih Ş. darbe girişimi olunca uçağın kalkmadığını, bunun üzerine amirlerine bilgi verip evlerine döndüklerini anlattı.

Haberin Devamı

Örgütle bağlantısını bildiği 10 kişiyi teşhis eden Fatih Ş. “Geçmiş dönemde mahrem abi denilen kişiler, benimle irtibat kurmak için kullanmakta olduğum 0539 xxx 79 56 numaralı telefonumu birçok defa sabit hatlardan aradılar. En son 2013’ün Aralık ayından sonra bunların silahlı terör örgütü olduğunu anlayınca irtibatımı kestim. Din ile bir alakalarının olmadığını, samimi olmadıklarını gördüm ve irtibatımı kestim” dedi.

Örgütte bulunduğu için pişman olduğunu söyleyen Fatih Ş. “FETÖ Silahlı Terör Örgütü ve elebaşısı Fetullah Gülen’den nefret ediyorum, vatan haini olduklarını biliyorum. Birçok insanın ocağını söndürdüler, en kısa vakitte Allah da onların ocağını söndürür” dedi.