Gündem Bitmeyen maden kaynağı Bitcoin madenciliği

Bitmeyen maden kaynağı Bitcoin madenciliği

28.04.2018 - 15:30 | Son Güncellenme:

Günümüzde herkes rahat bir hayat sürmek için para kazanmaya çalışmakta ve bu amaç doğrultusunda ortaya bir sürü meslek grupları çıkmaktadır. Öyle ki bu mesleklerden birisi olan Bitcoin madenciliği, günümüzde paraya rahat bir yol ile ulaşmak isteyenlerin oldukça merak ettiği bir meslektir. Peki, nedir bu Bitcoin madenciliği?

Bitmeyen maden kaynağı Bitcoin madenciliği

Bitcoin nedir?

Haberin Devamı

Bitcoin, bugün hiçbir resmi kurum ya da devlet ile ilişiği olmayan elektronik bir para birimidir. Bitcoin “?” sembolü ile gösterilmektedir, kısaltma olarak ise BTC olarak harflendirilmektedir. Ayrıca Bitcoin, dünya üzerindeki ilk kripto (şifrelerle korunan) paradır ve en çok kullanılan kripto para birimidir.

Bitcoin madenciliği nedir?

Bitcoin madenciliğinin Bitcoin üretmek, Bitcoin transferleri düzgün ve güvenli bir şekilde yönetmek ve bu tarz finansal işlemleri yürütmek gibi amaçları vardır. Bu işlemleri yapan kişiye Bitcoin madencisi denir. Ne yazık ki bu işlemleri yapmak çok basit değil. Eğer Bitcoin madenciliği ile uğraşmak istiyorsanız hem bu işlemleri yapabilecek bilgiye hem de bu işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirebilecek güçlü bir bilgisayara ihtiyacınız var.

Haberin Devamı

Bu bilgisayarların güçlü olmasının bir nedeni var, o da hız ihtiyacıdır. Her bir bitcoin üretildiğinde yeni bir bitcoin üretmek eskisine nazaran çok daha zordur. Bunun için Bitcoin madencileri oldukça hızlı ve güçlü bilgisayarlar kullanmaktadırlar.

Bitcoin madenciliği için kullanılan ilk bilgisayarlarda, genellikle CPU dediğimiz işlemciler çok fazla kullanılırdı. İşlemciniz ne kadar güçlü ise yapmanız gereken işlemleri o kadar hızlı yapardınız, fakat günümüzde Bitcoin işlemlerini CPU’dan daha hızlı yapan, GPU dediğimiz ekran kartları kullanılmaktadır. Fakat maalesef son zamanlarda piyasaya sürülen güçlü ekran kartları o kadar hızlı satıldı ki, şu anda piyasada son model ekran kartı bulmak çok zor.

ASIC Mining nedir?

Yukarıda bahsettiğim güçlü bilgisayarlardan farklı olarak, yalnızca madencilik yapmak için üretilmiş ASIC dediğimiz cihazlar vardır. Bu cihazlar özellikle Bitcoin madenciliği yapmak için üretildiğinden dolayı, güçlü bilgisayarlardan çok daha hızlıdır. Bu nedenle ASIC ile madencilik yapanlar asıl parayı kapan kişilerdir.