Gündem ‘Biz kazanınca kimse kaybetmeyecek’

‘Biz kazanınca kimse kaybetmeyecek’

17.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Erdoğan, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi için milletin güven ve istikrardan yana oy kullanacağını söyledi. Erdoğan, “Biz kazanınca bu ülkede kimse kaybetmeyecek. İki kere iki dört” dedi.

‘Biz kazanınca kimse kaybetmeyecek’

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında soruları yanıtladı. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

REHAVETE KAPILMAYACAĞIZ: Türkiye’mize yakışır büyük bir demokrasi şöleni yaşadık. Dünyada belki de eşi benzeri yok. Yüzde 90’a varan bir katılım. Milletimiz 27 milyondan fazla oyla şahsımıza teveccüh gösterdi. Mecliste de çoğunluğu toplam 322 vekille milletimiz Cumhur İttifakı’na verdi. Sandıkta tecelli eden irade başımız gözümüz üstünedir. İttifak olarak 28 Mayıs için hemen çalışmaya zaten başladık. Bugün tüm liderlerle görüşme yaptım. Önümüzdeki 12 günü iyi değerlendireceğiz. Asla rehavete kapılmayacağız.

DEPREM BÖLGESİNE ZİYARET: Tümü olmasa da, deprem bölgesinin belli bir bölümünü de bu hafta sonunda ziyaret edeceğim. Miting pek düşünmüyorum, ancak deprem bölgesinde halkla bütünleşme noktasında miting benzeri toplantılar yapabiliriz. Devlet Bey’le yaptığım görüşmede ‘ben gelmeye hazırım’ dedi. Belki Fatih Bey de gelecek. Hatay Defne’de devlet hastanesi bitme noktasına geldi. Belki açma durumumuz olacak.

Haberin Devamı

SEÇİM SANDIKTA KAZANILIR: Seçimin sosyal medyada estirilen sahte rüzgarlarla değil, meydanlarda ve sandıkta kazanılacağı görülmüş oldu. Milletimiz ayrıca kumpas ve kaset siyasetini de reddettiğini göstermiştir. Muhalefetin artık rakiplerini baskıyla sindirerek terör örgütünün uzantılarıyla işbirliği yaparak seçim kazanamayacağını anlaması gerekiyor.

YAPARSA REİS YAPAR DİYORLAR: Sayın Kılıçdaroğlu’nun hem kendisine hem de millete bir iyilik yapıp en azından önümüzdeki 12 gün boyunca temiz siyaset yürütmesini özellikle diliyoruz, bekliyoruz. Depremzedelerimiz başta olmak üzere özellikle de kendilerine oy vermeyen insanlara hakaret ediyorlar. Çok çok yanlış ve çirkin. Bunun yanında gençlerimize karamsarlık ve umutsuzluk aşılıyorlar. (Defne’de Kılıçdaroğlu’na yüzde 80 oy çıktı) Benim için Defne’de ölen insanlar önemli, oradaki yaralı insanlar önemli. Devletsen oraya yapılması gereken hizmeti en yüksek seviyede yapmam gerekiyor. Gerek başbakanlığım gerek cumhurbaşkanlığım dönemlerinde böyle bir ayrımı hiçbir yerde yapmadım. Biz hangi sözü verdiysek tuttuk. ‘Yaparsa Reis yapar’ sözü duyuyorum, mutlu oluyorum, demek ki vatandaş bunu teyit ettiğine göre görevi yapmışız. Bundan sonra da milletimize mahcup olmayacağız.

Haberin Devamı

YASAMA VE YÜRÜTME UYUMU ÖNEMLİ: (Meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı’nda, ikinci tur için bu argümanı kullanacak mısınız?) Sağlıklı bir yönetim isterseniz, bu sağlıklı yönetimi gerek yürütme gerek yasama, parlamentoyu kastediyorum, bu uyumlu olursa, tabi orada netice çok daha farklı olacaktır. Şimdi parlamentoda böyle bir sağlıklı yapı ortaya çıkmazsa, burada tabii ki sıkıntılar olacağı bir gerçektir. Çünkü yasama ve yürütmenin uyumlu olması, dayanışma halinde olması ülkenin geleceği açısından çok çok ciddi, olumlu neticeler doğuracaktır. Yürütme ve yasamanın uyum içinde çalışması her zaman ülkenin kalkınmasına hizmet eder. Hükümet sistemini değiştirirken cumhurbaşkanı ve parlamento seçimlerinin aynı zamanda yapılmasını aslında biz bunun için sağladık. Bunun amacı seçilecek cumhurbaşkanıyla birlikte çalışacak parlamentonun da yenilenmesi demekti. Burada iki kelime çok çok önemli, istikrar ve güven. İstikrar ve güven için yürütme ve yasamanın eşgüdüm içinde olması da çok önemli. Eğer istikrarlı bir yönetim varsa, o ülkede huzur da refah da olur. Geride bıraktığımız son 5 yılda biz bunu gösterdik. Cumhur İttifakı’nın parlamentodaki güçlü duruşu hükümet olarak bizi de güçlü kılıyor. Vatandaşlarımız 21 yıldır olduğu gibi yine güven ve istikrara oy verecektir, ben buna inanıyorum.

Haberin Devamı

29 MAYIS’TA ÇOK FARKLI UYANACAĞIZ: 28 Mayıs çok çok farklı olacaktır ve 29 Mayıs’a çok farklı uyanacağız diye düşünüyorum. İkinci turda, birinci turda olduğu gibi, milletimizin ben yine sandıklara koşacağına inanıyorum. Ama ben milletimizden bir şey özellikle rica edeceğim. Mayıs ayı sebebiyle, mesela Karadeniz çaya, fındığa gidenler olabilir. Ben diyorum ki ‘Ne olur bunu erteleyin. 28’inde oyunuzu kullanın, ondan sonra bu seyahatleri yapın.’ Yazlıklarına gidecekler de olabilir. Değerlendirmesini iyi yapmamız lazım, zamanı verimli kullanacağız.

KABİNE ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUM: Mevcut Kabinemiz şu süreçte büyük bir sınav verdi, ama yeni dönem belki biraz daha farklı olacaktır. Onun için tabi çalışmalarımız var. Güçlü bir Kabineyle yeni dönemde mevcut eksiklerimizi de gidermek suretiyle Türkiye Yüzyılı’nı güçlendirerek yola devam etmeyi düşünüyoruz. Ama bu bir ülkeyi yanıma çekeyim öbür ülkeyi, yani CHP’nin yaptığı gibi Rusya’ya meydan okuyayım, öyle bir şey bizim kitabımızda yok. Biz dünyada bütün ülkelerle bir kucaklaşma siyasetini bugüne kadar yürüttük. Yani Rusya’yla da, Amerika’yla da, Çin’le de, bütün batı dünyasıyla da devamlı irtibat halinde olduk. Bundan sonra da aynı şekilde yapacağım.

Haberin Devamı

GEREKEN ADIMLAR ATACAĞIZ: Partimde maalesef bir düşüş, partimizin milletvekillerinde az da bir eksiklik söz konusu. Bunun üzerinde teşkilat başkanlığımız bugün bir araya geldiler, çalışıyorlar. Nerede, ne tür eksiklerimiz oldu? Bu eksiklerimizi de gidermek suretiyle, önümüzdeki döneme başta yerel seçimler olmak üzere hazırlığımızı yapmamız lazım. Yani iç muhasebemizi yapacağız, buna göre de gereken adımları atacağız.

YURT DIŞI SEÇMENE ÇAĞRI: Ne tür çileler çekerek oy kullanmaya gittiklerini biliyorum. Bazı yerlerde çok sıkıntılar yaşadılar. Gurbetçilerimiz Türkiye’de 21 yıl içinde yaşanan değişimi çok iyi anlıyor, görüyor. Yurt dışındaki vatandaşlarım da 28 Mayıs’ta inanıyorum ki büyük bir katılımla sandığa gideceklerdir. Gençlerimize gelince, ilk turda elde ettiğimiz başarıda gençlerin çok büyük bir payı var. Kolay değil, 6 milyon genç oy kullandı. Gençlerimizin teveccühü bizden ve Cumhur İttifakı’ndan yana oldu.

MİLLETİ ALDATMA ÇABASI: (Seçim tutanaklarıyla ilgili tartışmalar) Bütün bunlar klasik CHP ve Bay bay Kemal davranışı derim. Milleti aldatma çabalarına seçim gecesi bile ne yazık ki ara vermediler. Yalan söylemeden duramıyorlar. Bizim önde olduğumuzu bal gibi bildikleri halde, Sayın Kılıçdaroğlu ve şurekası ‘öndeyiz, kazandık’ açıklamaları yaptılar. Kendi seçmenlerini dahi aldatmaktan utanmıyorlar. Gerek YSK gerekse Anadolu Ajansı başarıyla görevini yerine getirmiştir. Milletimiz bunlara gereken cevabı 28 Mayıs’ta bir kez daha verecektir. Hep söyledim, yine söylüyorum, biz kazanınca bu ülkede kimse kaybetmeyecek. Bu iki kere iki dört.

Bahçeli, geçici Meclis Başkanı

DEVLET BEY İLE GÖRÜŞTÜK: (Meclis Başkanı kim olacak?) Aklımda hafıza kayıtlarımda olanlar bende kalsın ki, bu arada göreve geçici olarak bir Meclis Başkanı gelecek. En yaşlı üye sıfatıyla ve Devlet Bey’le inşallah bu süreci geçirmiş olacağız. (Bu konuyu konuşma fırsatınız oldu mu?) Müsadesiyle oldu. Görüştük kendisiyle, zaten hak da onun olduğuna göre hayırlısıyla bu adımı atmış oluruz. Devlet Bey’in o adeta devlet anlayışı içerisindeki suhuletiyle, sükunetiyle bu süreci atlatır ve Meclis Başkanlığı seçimlerini de rahatlıkla geçirmiş oluruz. Bu arada parlamento oluşmuş olacak, sonrasını da bakar yoluna koyarız.

YOL AYRIMIYLA BU İŞ BİTTİ: (CHP listesinden seçilenler AK Parti’ye katılabilir mi?) Her şeyden önce bunların hiçbirini siyasi ahlak açısından doğru bulmuyorum. Artık bu bir yol ayrımıydı ve bu iş bitmiştir. (Cumhur ittifakından Kabinede yer almak isteyen var mı?) Bizim ittifakımız pazarlık esasına göre değil, ilke birliğine göre şekillenmiştir.

KOLTUĞU KAYBETME KORKUSU: (Kılıçdaroğlu’nun ‘buradayım’ videosu) İzledim. Ben CHP’li olmadığıma göre mesaj bana değil, onlara veriyor mesajı. Kaybetmenin sorumluluğunu hiçbir zaman Kılıçdaroğlu üzerine almaz. Masa arkadaşlarına laf söylemek yerine, hıncını orada masadan alıyor. Kılıçdaroğlu koltuğunu kaybetme korkusu yaşayınca mutfaktan çıkıp makama geçmiş. Her seçimden sonra CHP’de karışıklık çıkması gelenektir. Kılıçdaroğlu şimdiden parti içindeki muhaliflere kendine göre gözdağı veriyor. (Genel başkanlık yarışı bekliyor musunuz?) Her şey olabilir.

SAHTE ANKET PAZARI: Bütün bu anketler görüldüğü gibi iflas etti. Sahte bir anket pazarı kuruldu. Esas anketi 14 Mayıs’ta milletim yaptı, ama şimdi ikinci en güçlü anketi, nihai anket 28 Mayıs’ta yine milletim yapacak. Milletimiz eser ve hizmet siyasetinin en iyi hakemidir ve CHP anketlerin partisi olmuştur, biz ise sandığın partisi olduk.

HERKES SANDIĞA: (İkinci tur manşetiniz ne olurdu?) Her şeyden önce tüm seçmenlerin sandıklara birinci turda olduğu gibi gitmesi en büyük tavsiyemdir ve atılabilecek başlık da onların sandıkları bu şekilde önemsemesiyle ‘Büyük Türkiye zaferi için herkes sandığa’. Milletimin 28 Mayıs’ta sandıkları ihmal etmemesini özellikle rica ediyorum, sakın ha, ihmal yok.