Gündem Biz özel kadınlarız, çünkü hırslıyız

Biz özel kadınlarız, çünkü hırslıyız

08.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sorular kimlerden?

Biz özel kadınlarız, çünkü hırslıyız




Güneri Cıvaoğlu
Hasan Pulur
Taha Akyol
Yılmaz Çetiner
Meral Tamer
Doğan Heper
Atilla Gökçe
Abbas Güçlü
Sina Koloğlu



Neslihan Demir: Saygı duyarım. Olabilir. Ben bizim çok güzel fiziğimiz var, demiyorum zaten. Basketbolun yapısı çok sert ve bire bir mücadele gerektiren teknik yapıda. Erkek gibi, çok sağlam olmanız lazım. Ona yönelik çalışma yaptıkları için vücutları da ona yönelik gelişiyor. Bayağı kaslı, iri yarı oluyorlar. Jimnastikçi gelip, çok iğrençsiniz dese bize, doğru, ona göre iğrencizdir. Saygı duyarım.



Neslihan Demir: Voleybol, o tanımlamaya uyan kızların yapabileceği bir spor değil. Zaten farklı insanlar herkesin arasından seçiliyor. Bir normal kızlar var, bir de içlerinde kin, hırs barındıranlar var. Bunu antrenörler belirliyor. Biz de özel insanlarız, o kızlardan ayrılıyoruz. Çünkü biz de hırslıyız. Ben daha az romantiğim. Biraz daha gerçekçiyim.


Neslihan Demir: Sonuçta ben buraya ailemin desteğiyle geldim. Evleneceğim adamın da bana destek vermesi lazım. Bu karşılıklı fedakarlıktır zaten. Voleyboldan hoşlanmayan, voleybolu hiç sevmeyen insanı ben ne yapayım yani?



Neslihan Demir: Oraya gittiğimde çekeceğim zorluğu en aza indirgeyecek şartları ararım. Böyle bir fedakârlık yapabilmem için daha fazla bir ücret olabilir. Takımdaki ortam önemli, oyuncular da önemli.


Neslihan Demir: Ayrım yapmıyorum. Esasında Japonya ve Fransa artık bana İtalya'dan daha yakın geliyor.


Neslihan Demir: Genelde karşı takımdan birisi fair-play'liğe uymayan saçma sapan hareketler yaparsa, kızdırmak isterse ona sinir olurum. Tahammül edemem yani. Aşırı sevinç gösterisi el, kol hareketleri bunlar hiç hoş şeyler değil. O zaman topla şişlerim. Normal hayatımda ise çok sakinimdir. Oyun dışında öfkelenirsem içime atarım.


Neslihan Demir: Şımarığım, ne yemek yapmayı bilirim. Tek çocuğum, bebek gibi. Hiç haberim yok ev ne zaman temizlenir, ne yapılır. Söylenenleri yapmam. Annem 'sofrayı kur' der, yapmam o yapar. O kadar şımarıklığım.



Neslihan Demir: Partinin kaynaklarından mı kullanılıyordu onu bilemeyeceğim. Ama çiçekler bizi motive ediyordu. Parti kaynağından kullanılıyorsa da bu kötü niyetle değil. Milli takıma çiçek gönderilmesi bana göre kötü bir şey değil. Yerel seçimlerde oy kullanmayacağım. Seçmen yazılımında burada değildim. Oy kullansaydım DYP'ye verebilirdim. Neden olmasın.



Neslihan Demir: Bana göre sporda kadın olmak daha kolay. Kadınlar arasında çok çekememezlik, kıskançlık oluyor ama bir süre sonra alışıyorsunuz. Çünkü başka şansınız yok. Şimdi,"Neslihan'cığım seni çok seviyoruz" diye karşılanıyorum. Sporcu kimlikle daha bir saygı görüyorsun. Evet böyle bir fark var. Kadın olarak daha az saygı görürken, sporcu kimliğimle daha fazla saygı görüyorum.


Neslihan Demir: Bence erkekleştirmez. Tabii bazı sporlar vücudunu irileştirebiliyor ama voleybol için söylersem, böyle değil.



Neslihan Demir: Orada da hayat öyle. Bu biraz da şanssızlık. Onlar da gerçekten spora yeteneklerinin olduğunu düşünüyorlarsa, bu yola girmek istiyorlarsa, mücadele etmeleri lazım. Biz Mısır'la maç yaptık. Kızlar türbanlıydı, eşofman giymişlerdi. Bu bir dünya kupası maçıydı. Takdir ettim onları.


Neslihan Demir: Bu milli takım için, federasyon başkanına gelen bir teklifti. Bundan rahatsız olmadık. Çünkü Kadın Milli Voleybol takımıyla Orkid tam da örtüştü. Bu OK olursa niye taşımayalım ki? Sonuçta biz profesyoneliz.



Neslihan Demir: Öyle olması için çalışıyoruz. Elimizden geleni yapacağız.


Neslihan Demir: Ben bütün Milliyet yazarlarına soru sormak istiyorum. Yükseköğrenimini sürdüren bir sporcu okul hayatında nasıl başarılı olabilir? Ya da okula önem veren bir sporcu, spor hayatında nasıl başarılı olabilir? İkisi birlikte yürütülebilir mi? Sürekli antrenmanlarımız, yurtdışında, şehirdışında maçlarımız var. Spor süreklilik isteyen bir iş. Ders çalışmak için bırakamazsınız. Üniversitede okuyan voleybolcu arkadaşlarım var. Ama konsantrasyonları derste olduğu için voleybolda bir iddiaları yok. Bir tek spor akademilerinde idare ediyorlar. Ama şunu söyleyeyim. Ben "yeteneğim yeterli bulunmadığı" için spor akademisini kazanamadım! Bu yıl tekrar gireceğim.



Neslihan Demir: Bizim bundan önce de ufak tefek başarılarımız oldu ama bu kadar lanse edilmemişti. Avrupa Şampiyonası çok büyük bir organizasyon olduğu için çok iyi tanıtım yapıldı. Kitlesi vardı voleybolun ama günün şartlarına göre bu kitle çok arttı.


Neslihan Demir: Bir şey yapmadığım için herhalde bu merak. Geçenlerde hakemi vurdu falan dediler, hemen haberim çıktı. O yüzden bundan sonra dikkatli olmak zorundayım. Çünkü herkesin gözü üstümde.


Diğer Ropörtajlar
Firdevs: "Önce kariyerim, aşka vakit yok" diyordu, şimdi "İkisi de önemli" diyor
Vücudunda ve ruhunda taşıdığı 52 bıçak yarası ile kendine sıfırdan bir hayat kurdu
İşte Nükhet Yetiş'in yanıt vermekten kaçındığı sorular




GÜNCEL


Kadınlara sordular
Abidin'in itirafı bence samimiydi...
Biz özel kadınlarız, çünkü hırslıyız
Aynaya bakmadan giyiniyorum
Başbakan ile önceden tanışır mıydınız?
'Hünkarımı asla paylaşamazdım'
Eğitim Yeditepe'den, diploma Avrupa'dan!
Japonlar, Türkiye turlarına başlıyor
Tarihte bugün