Gündem BM’den TBMM’de Milliyet’e övgü

BM’den TBMM’de Milliyet’e övgü

15.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi Türkiye Ofisi Direktör Yardımcısı Zeliha Ünaldı, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Kadının İstihdamı Alt Komisyonu’na rapor sundu.

BM’den TBMM’de Milliyet’e övgü

ÖNDER YILMAZ Ankara - Ünaldı konuşmasında, BM Kadın Birimi olarak “Ana akımlaştırma”, “Kadınların Eşit Katılım ve Temsiliyeti”, “Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele”, “Mülteci Destek Programı”, “Özel Sektör İçin ve Özel Sektör ile Eşitlik” ve “Eşitlik için Erkekler ve Oğlan Çocukları” başlıkları altında programlar gerçekleştirdiklerini vurguladı. Milliyet’ten övgüyle bahseden Ünaldı eylül ayında kadın girişimcilerin desteklenmesi konusunda İstanbul’da zirve gerçekleştirileceğini açıkladı. 

Haberin Devamı

BM’nin medya ortağı olan Milliyet’le Mart 2022’de “Eşitlikçi Hikayeler” adıyla başarılı toplantı ve işlere imza atıtıklarını hatırlatan Ünaldı, eylül ayındaki zirveye ilişkin şu bilgileri verdi: 

Ortak zirve düzenlenecek 

“Milliyet Gazetesi bir medya ortağımız. Bir diğeri de Shopsa. Demsa’nın yani Demet Sabancı’nın kadın girişimciler için dijital e-ticaret platformu. Shopsa’nın girişimcilerinin de büyük girişimcilere erişimi, satın almacılara erişimi söz konusu. Buradan devam edeceğiz. Kadın girişimcilerin piyasalara erişebilmesi için ya katma değer üreten girişimlere yatırım yapan melek girişimciler ya da içinde bulundukları tedarik zincirlerinde rekabet edebilecek pozisyonda olmaları gerekiyor. Bu anlamda eylül ayında Türkiye’de hem bu mevcut durumu tespit edecek hem de kadın girişimciler ile yatırımcıları ve büyük firmaların satın almacılarını bir araya getireceğiz. Milliyet gazetesiyle ortaklaşa düzenleyeceğiz.”