Gündem Böbrek taşı acılarından kurtulun

Böbrek taşı acılarından kurtulun

30.04.2018 - 19:41 | Son Güncellenme:

Böbrek taşı oluşumu ve sonrasında bu taşları düşürmek ağrı çekenlerin çok iyi tecrübe ettikleri sancılı bir dönemdir. Zorlu ve çoğu zaman can acıtıcı bu dönem, kimi zaman uzun süre devam eder, kimi zaman da kısa sürede bir sonuca varır. Ama bu acıyı yaşayanların ortak noktası canlarının nasıl acıdığını unutamamalarıdır.

Böbrek taşı acılarından kurtulun

Yediklerimize dikkat etmeliyiz

Haberin Devamı

Ailesinde böbrek taşı oluşumu gözlenen insanlar diğer insanlara göre bu sorunu tecrübe etmeleri daha olasıdır. Bu demek değildir ki ailesinde böbrek taşı sorunu olan bir birey kesinlikle bu sorunla karşılaşacaktır. Sadece belki diğer insanlara göre daha çok tedbirli ve dikkatli olması gerekebilir.

Bol su içmek her türlü böbrek hastalığının tedavisi için çok önemli bir noktadır. Düzenli aralıklarla, düzenli miktarda su içmek böbrek sağlığımızı olumlu yönde etkiler. Aynı zamanda fazla şekerli, tuzlu, asitli içecekler tüketmemek gerekmektedir. Özellikle yaz ayları ile kaybedilen su miktarını dengeleyebilmek için gereksinim duyulan su miktarı dolayısıyla artmaktadır.

Domates, limon, portakal, greyfurt ve gilaburu

Haberin Devamı

Bu meyvelerin suyunu sıkıp içmek, içerdikleri sitrat maddesi sayesinde böbrek taşı oluşumunu önler. Sitrat maddesi içeren tüm yiyecekler bu işlemi görüyor. Sitrat içeren ilaçlar bu hastalığın tedavisinde önerilir ama özellikle midesi hassas olan kişiler ilaç yerine bu besinlerle sitrata daha doğal yollarla ulaşabilir. İsterseniz suyunu için isterseniz doğrudan meyvenin kendisini yiyerek tüketin. Bu yüzden ailesinde böbrek taşı sorunu olanlar ve daha önceki yıllarda bu şikayeti çekenler bu meyveleri düzenli olarak tüketmelidirler. Çünkü bu sorun kendini tekrarlayabilen bir hastalıktır.

Oksalat böbrek taşı yapıyor

Oksalat bakımından zengin besinler böbrek taşı oluşumunu artırır. Oksalat bakımından zengin yiyecekleri dikkatli tüketmeli ve yanında mutlaka kalsiyum içeren besinlerle birlikte almalınmalıdır. Çünkü diyetteki kalsiyum miktarının azaltılması bağırsaklar tarafından oksalat maddesinin geri emilimini artırır.