Gündem Bodrum celladı iş başında

Bodrum celladı iş başında

24.02.2011 - 12:04 | Son Güncellenme:

Bodrum Turgutreis'de 6 aydır süren sahipsiz hayvan katliamı için belediye şu mesajı yayınladı

Bodrum celladı iş başında

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi, Turgutreis Beldesi’nde, son 6 ay içerisinde 20 kedi ve 18 köpeğin tarım ilacı ile itlaf edilmesi, hayvanseverleri ve belediyeyi isyan ettirdi. Çok sayıda hayvansever, sokak hayvanlarının ölümlerden Turgutreis Belediyesi’ni sorumlu tuttu. Bunun üzerine belediyenin resmi internet sitesinden olayla ilgili kınama mesajı yayınlandı.

"Şiddetle kınıyoruz" başlığı ile verilen mesajda, "Son aylarda öldürülen sokak hayvanları ile ilgili belediyemizin bir alakası yoktur. Unutulmamalıdır ki Bodrum Yarımadası’nın en modern sokak hayvanları barınağı beldemizde bulunmaktadır. Yaklaşık 350 sahipsiz hayvan belediyemizin barınağında yaşamaktadır. Konuyla ilgili belediyemizi suçlayan vatandaşlarımızı şiddetle kınıyoruz. Sorumlular hakkında yasal işlem yapılması için savcılığa suç duyurusunda bulunacağız’ denildi.

’SORUMLULAR BULUNACAK’

Haberin Devamı

Sokak hayvanlarına her zaman sahip çıktıklarını ve 2007 yılında 1 milyon lira harcayarak beldeye modern bir barınak yapıldığını belirten Turgutreis Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Dinçberk, "Hayvanları çok severim. Ben de iki deve besliyorum. Hayvanları belediyemizin zehirlememiz söz konusu olamaz. Ancak bu katliamı yapan sorumluların en yakın zamanda yakalanmasını ve cezalarını çekmelerini istiyorum" diye konuştu.

’BUNU YAPANLAR İNSAN OLAMAZ’

Turgutreis Hayvan Hakları Derneği Başkanı Hikmet Yıldız ise sokak hayvanlarının vahşice öldürülmesine çok üzüldüğünü söyledi. Yıldız, "Bunu yapanlar insan olamaz. Belediye ve dernek olarak sokak köpeklerini sahiplenip tedavi ediyoruz. Ancak, son zamanlarda tespit edemediğimiz bazı kişi veya kişiler cadde ve sokaklara zehirli gıda maddesi atarak sahipsiz kedi ve köpekleri öldürmeye başladı. Bu iş artık bir katliama dönüştü" dedi.

Hayvan ölümleriyle ilgili soruşturma başlatan jandarmanın bir hafta içerisinde üç kişinin ifadesini aldığı öğrenildi.

KIYMALARDA TARIM İLACI ÇIKTI

Haberin Devamı

Öte yandan, son olarak, geçen pazar günü, zehirlenen üç köpeğin yedikleri kıyma Turgutreis Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından incelenmek üzere Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderildi. Enstitüden belediyeye gönderilen raporda hayvanların ölümüne "Metomil" adlı tarım ilacının neden olduğu belirtildi.