Gündem Bodrum’da 34 bin imzalı tepki

Bodrum’da 34 bin imzalı tepki

24.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bodrum’da Ortakent-Yahşi Mahallesi’ne Dini Tesis ve Kültür Merkezi ile Mumcular Mahallesi’ne yapılmak istenen TOKİ projeleri tepki topladı. Bodrum Kent Konseyi, ilgili bakanlıklara gönderilmek üzere ’Bodrumlular Bodrum’a Sahip Çıkıyor’ adlı imza kampanyası başlattı.

Bodrum’da 34 bin imzalı tepki

İmza kampanyasına bugüne kadar 33 bin 957 kişinin destek verdiği açıklandı. Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, konsey sözcüleri Rezzan Şebin, Yaman Olgaç ve Demet Köklükaya konsey binası önünde yaptığı açıklamada bu projelerin Bodrum kimliğini çok değiştireceğini ve zarar vereceğini öne sürdü. Yaman Olgaç, 44 kurum ve 5 parti ilçe örgütünün de kampanyaya destek verdiğini söyledi.

Olgaç, şöyle konuştu: “Daha fazla geç kalmadan, geri dönülmez kalıcı tahribatları büyütmeden, ’Bodrum’u devam ettirecek nitelikleri tehlikeye atmadan mutlak önlemler alınmalıdır.” Topçuoğlu ise, “28 Mayıs cumartesi günü Bodrumlu Sanatçılar Belediye Meydanı’nda ’Bodrumlular Bodrum’a sahip çıkıyor’ konseptli yelken ve tuvalleri ile bir canlı performans sergileyecekler” dedi.