Gündem BOĞAZİÇİ ‘EFSANE PAPYON’U KAYBETTİ

BOĞAZİÇİ ‘EFSANE PAPYON’U KAYBETTİ

31.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Boğaziçi Üniversitesi’nin efsane hocası Prof. Dr. Arman Manukyan hayatını kaybetti. Lise yıllarından beri papyon takan Manukyan, ‘Efsane Papyon’ adlı kitapta hayatını anlatmıştı

BOĞAZİÇİ ‘EFSANE PAPYON’U KAYBETTİ

Tansu Çiller, Güler Sabancı, Cem Boyner gibi ünlü isimlerin arasında bulunduğu 16 bin öğrenci yetiştiren Boğaziçi Üniversitesi’nin muhasebe hocası Prof. Dr. Arman Manukyan, geçirdiği kalp krizi sonucu 81 yaşında hayata veda etti. Lise yıllarından beri papyon takan Manukyan’ın hayatını anlatan kitap da ‘Efsane Papyon’ ismini taşıyordu.
Öğrencilerinden Güler Sabancı’nın “En sevimsiz ders olan muhasebeyi, en sevimli hale getiren hoca” diye tanımladığı Prof. Dr. Arman Manukyan, geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji bölümünde önceki gece yaşamını yitirdi. Boğaziçi Üniversitesi’nde 56 yıldır muhasebe eğitimi veren efsanevi hoca Manukyan için Perşembe günü cenaze töreni düzenlenecek. Beyoğlu Üç Horan Kilisesi’nde düzenlenecek törenin ardından Manukyan, Şişli Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
Manukyan’ın ölümü Boğaziçi Üniversitesi’nde de büyük üzüntü yarattı. Üniversitenin Facebook sayfasından şu mesaj yer aldı: “Bugüne kadar 16 bin öğrenci mezun etti. “Sevimsiz konudur, başkası anlatsa dinlemem” dediği muhasebeyi o anlattığında derslikler, amfiler doldu taştı. Sadece Defter-i Kebir’i değil, nezaketi, zarafeti, hayattaki dengeleri de öğretti. Okulumuzun efsanevi hocalarından büyük insan, gerçek beyefendi Arman Manukyan’ı bu sabah kaybettik. Ailesine, tüm Boğaziçi camiasına ve ülkemize baş sağlığı diliyoruz. Kendisini daima şükran ve gururla anacağız. Mekânı cennet olsun.”

Papyonla tanışma
İstanbul’un Fener semtinde 24 Mart 1931 tarihinde dünyaya gelen Manukyan, Robert Koleji’nden mezun olduktan sonra aynı kolejde öğretmenliğe başladı. Manukyan, 50 yıl boyunca çıkarmadığı papyonuyla lise yıllarında tanıştı.
Ermeni cemaati içinde de birçok görev üstlenen Manukyan, uzun süre Patrikhane Danışma Kurulu üyeliği, sekiz yıl Yedikule Ermeni Hastanesi yöneticiliği ve 25 yıl da Şişli Spor Kulübü başkanlığını yaptı.