Gündem Boğaziçi Köprüsü'nde ateş açıldı: Reklamcı Erol Olçak ve oğlu hayatını kaybetti

Boğaziçi Köprüsü'nde ateş açıldı: Reklamcı Erol Olçak ve oğlu hayatını kaybetti

16.07.2016 - 02:27 | Son Güncellenme:

İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nde darbe girişiminde bulunan bölücü terör örgütü FETÖ/PDY mensubu askerlerin halkın üzerine açtığı ateş sonucu reklamcı Erol Olçak ile 16 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti. Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde 6 sivil ölü çok sayıda yaralı var İstanbul'un çeşitli noktalarında toplanan vatandaşlar, askeri kalkışmaya tepki gösteriyor. Boğaziçi Köprüsü'nde bekleyişini sürdüren askerler tarafından açılan ateş sonucu bazı vatandaşlar yaralandı

Boğaziçi Köprüsünde ateş açıldı: Reklamcı Erol Olçak ve oğlu hayatını kaybetti

İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nde darbe girişiminde bulunan bölücü terör örgütü FETÖ/PDY mensubu askerlerin halkın üzerine açtığı ateş sonucu reklamcı Erol Olçak ile 16 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

6 SİVİL ÖLÜ, ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne geceyarısı saat 02.30’a kadar 6 sivil ölü il çok sayıda yaralı getirildi. Yaralı sayısının 100’e yakın olduğu bunlardan bazılarının durumunun ciddi olduğu belirtildi. Ölümlere ateşli silahlardan çıkan mermilerin yol açtığı belirtiliyor.

KÖPRÜYE YÜRÜDÜLER

İstanbul'da, Türk bayraklarıyla kentin çeşitli noktalarında toplanan vatandaşlar, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya tepki gösteriyor.

Askeri kalkışmaya karşı kent genelinde çok sayıda vatandaş sokağa çıktı. Ellerinde Türk bayraklarıyla Boğaziçi Köprüsü ve ilçelerdeki meydanlarda ve önemli merkezlerde toplanan vatandaşlar, darbe karşıtı sloganlar atıyor. Çok sayıda vatandaş yürüyerek Atatürk ile Sabiha Gökçen havalimanları ile Tuzla Piyade Okuluna doğru yürüyor. Araçlarıyla hareket halindeki bazı vatandaşlar da tepkilerini korna çalarak gösteriyor.

Haberin Devamı

Bu arada, Boğaziçi Köprüsü'nde bekleyişini sürdüren askerlerin açtığı ateş sonucu bazı vatandaşlar yaralandı.

Vatan Caddesi'nde ise tanklardan biri hariç hepsi çekildi. Etrafı vatandaşlar tarafından sarılan tanktaki askerlerin silahları ellerinden alındı. Halkın tepkisi üzerine, polis biri binbaşı olmak üzere 4 askeri tankın içine sokarak korudu.

Ayrıca, Eyüp Camisi'nin de aralarında olduğu birçok camide de ezan ve sela okundu.

Silivri Belediyesine ait araçlar ise İlçe Emniyet Müdürlüğünün önüne çekildi. Emniyet önünde bekleyişini devam ettiren vatandaşlar İstiklal Marşı okudu. Ayrıca Silivri Kaymakamlığına giden tüm yollar kapatıldı.