Gündem Boğaziçi’nden teknopark atağı

Boğaziçi’nden teknopark atağı

14.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

Boğaziçi Üniversitesi’nin köklü araştırma birikimini sanayi ile buluşturacak yeni teknoparkı BÜDOTEK için başvuru süreci başladı.

Boğaziçi’nden teknopark atağı

Üniversite, İstanbul’un en önemli organize sanayi alanlarından biri olan Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nde, farklı sanayi kollarında Ar-Ge ve üretim odaklı bir Teknopark kurdu. Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi BÜDOTEK’in, üniversite-sanayi iş birliği temelli projelerin geliştirilmesi açısından önemli bir model oluşturması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Başvurular sürüyor

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, 21.000 metrekare kapalı alana sahip olan Teknopark’ta şirketlerin kiralayabileceği 8.000 metrekare alanın bulunduğunu belirterek, BÜDOTEK hakkında şu bilgileri verdi: “Üniversitemizin kuracağı Teknopark ile bölge içindeki sanayicilerle iş birliğini başlatmak çok kolay olacak zira burada pek çok ulusal ve uluslararası firma yer alıyor. Büyük şirketlerin az bir kısmının Ar-Ge merkezleri bulunuyor. Büyük, küçük ve orta ölçekli başarılı şirketlerin somut Ar-Ge ihtiyaçları var. Tüm bunların yanı sıra önemli bir yan sanayi mevcut. Sanayi- üniversite iş birliğini tam anlamıyla yaşayacağımız, birlikte çalışacağımız bir ekosistem kurmak için son derece elverişli bir ortam söz konusu. Burada fikirden ürüne giden süreçte prototipleme, fikrin altyapısı gibi konularda ihtiyaç duyduğumuz her şey elimizin altında olacak.”

Haberin Devamı

“Bilimden Çözüme” sloganıyla hizmet verecek olan BÜDOTEK’te yer almak isteyen girişimciler, başvurularını www.budotek.com.tr web adresi üzerinden gerçekleştirebilecek.