Gündem ‘Bol ve israfsız giyinin’

‘Bol ve israfsız giyinin’

07.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), normal liselerde seçmeli, imam hatip okullarında ise zorunlu olarak okutulan temel dini bilgiler dersinin kitaplarında, ‘giyim kuşam adabı’ ile ilgili iki grup öğrenci için de farklı tanımlamalar yapması dikkat çekti.

‘Bol ve israfsız giyinin’

“İslam’da bol, temiz ve israfa kaçmadan giyinmek gibi genel kurallar konulmuştur” ifadelerinin kullanıldığı kitapta yer alan giyim kuşam tavsiyeleri özetle şöyle:

“İnsandaki hayâ duygusu vücudun örtünmesini gerekli kılar. Giyim tarzımızın ve kıyafetlerimizin Rabbimizin istediği tarzda bir örtünme sağlaması gerekir. İslam, örtmek için giyilen elbisenin, vücut hatlarını belli edecek kadar ince ve dar olmamasını istemektedir.

‘Dışarı çıkarken örtünün’

Dışarı çıkarken belli bir giysi veya kıyafet değil, uygun bir şekilde örtünmek gerekir. Buna tesettür denilmektedir. Tesettür için uygun olan, örtünmeyi sağlayan herhangi bir kıyafettir. Elbisenin ismi değil, hangi cinse ait olduğu önemlidir. Kadın erkeğe, erkek de kadına benzemeye özenmemelidir. Her iki cinsin kendilerine mahsus özellikleri ve buna uygun kıyâfetleri vardır. Giyilen elbise karşı cinsin dikkatini çekmek amacı taşımadan güzel, zarif, estetik de olabilir. Dinimizde fıtratı, insanın tabii halini değiştirmeye yönelik süs, makyaj ve takılar yasaklanmıştır. Bu bağlamda dövme yaptırmak, modaya uygun olması için sağlam olan dişlerin şeklini değiştirmek dinimizce yasaklanmıştır.”

Haberin Devamı