Gündem Bolu'daki esrarengiz kazı için 'çok büyük hazine var' iddiası!

Bolu'daki esrarengiz kazı için 'çok büyük hazine var' iddiası!

29.07.2023 - 14:04 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 3 aydır yürütülen kazı çalışmasıyla ilgili bölgede çobanlık yapan vatandaş konuştu.

Edinilen bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizli yürütülen adli soruşturma çerçevesinde Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyünde Nisan ayında iş makinesiyle kazı çalışması başlatıldı.

Haberin Devamı

15 MADEN İŞÇİSİ BÖLGEDE KAZIYA BAŞLADI

Mayıs ayında bölgeye Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Üzülmez Müessese Müdürlüğü'nden 15 maden işçisi getirildi. Tam teçhizat bölgeye gelen madenciler, yer altına inerek kazıya başladı.

BÜYÜK BİR GİZLİLİK İÇERİSİNDE YÜRÜTÜLÜYOR

Havalandırma ve jeneratör sistemleriyle maden işçileri 2 aylık süreçte yerin metrelerce altına indi. Büyük gizlilik içerisinde süren esrarengiz kazının halen devam ettiği bildirilirken, jandarma ekipleri ise dışarıda güvenlik önlemi aldı.

24 SAAT İZLENİYOR

Görüntü ve fotoğraf alınmasına izin verilmeyen kazı alanının çevresi onlarca güvenlik kamerasıyla 24 saat izleniyor.

Boludaki esrarengiz kazı için çok büyük hazine var iddiası

"YABANCI BİR İNSAN GELDİĞİNDE JANDARMA HEMEN GELİYORDU"

Kazı çalışmasının yürütüldüğü bölgede önceki yıllarda onlarca kişinin define kazısı yaparken yakalandığı ve jandarma tarafından haklarında adli işlem yapıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Bölgede yıllardır çobanlık yapan vatandaş konuştu. Sıtkı Toy’a ait ahırda çok büyük hazine olduğunun dedikodusu yayıldığını ifade eden Çoban, “Valla mağara var diyorlar, altın mı varmış ne varmış? Bilmiyorum. 10 senedir orada mağara var. Girişini falan görmedim ben gidip bakmadım. Çok büyük hazine var diyorlar orada. Başka şey mi bilemiyorum. Öyle bir dedikodu var. 3 senedir kamera var orada. Yabancı bir insan geldiğinde jandarma hemen geliyordu” dedi.