Gündem Bombalanan Meclis yaralarını sarıyor

Bombalanan Meclis yaralarını sarıyor

27.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe gecesi bombalanan TBMM’de hasar tespit çalışmaları sürüyor. Hasarlı bazı bölümler ve tavan bölümleri tehlike arz ettiği için geçişlere kapatıldı. Kırılan pencere camları bölüm bölüm takılıyor

Bombalanan Meclis yaralarını sarıyor

15 Temmuz gecesi sabaha karşı atılan bombalarla bazı bölümleri yıkılan Meclis’te hasar tespit çalışmaları sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanlarınca sürdürülen çalışmalar sonunda oluşturulacak bütçe ile bazı bölümlerde yeniden yapılanma bazı bölümlerde de tamir ve restorasyon çalışmalarına başlanacak. Bu arada hasarlı bölümler, dökülen tavan bölümleri tehlike arz ettiği için tahta paravanlar, bantlar çekilerek geçişlere kapatıldı.

Haberin Devamı

Hasar tespit çalışmalarının sürmesi yüzünden ana bina içinde sadece temizlik çalışması sürdürülürken, sağlam kalmış halılar yıkanma işlemi için kaldırılırken, tahrip olanların yerine yeni sipariş verilecek.

Kapılar bantla kapatıldı

Ana binadaki çok sayıdaki odanın kırılan pencere camlarının yerine yenileri ölçüler alındıkça peyderpey takılıyor. Ana bina girişindeki sarı prinç kaplı orijinal kapılar hasar gördüğü için tespitten sonra tamir edilerek yerlerine takılacak. Bu nedenle giriş kapıları bantlar çekilerek kapatıldı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın makam odaları dahil birçok odanın tahrip olması yüzünden onarım işlemleri sürene kadar çalışmalar başka odalara kaydırıldı veya kapı önlerine konulan paravanlar arkasında yapılmaya başlandı. Yine tavanlardaki orijinal avizelerin camlarının kırılması yüzünden temizlenme işlemi yapıldı. Depolarda yedekleri varsa takılacak yoksa aynısının yaptırılması için bir cam fabrikasına sipariş verilecek.