Gündem Bombardımandan kaçanlara Kızılay’dan yardım eli

Bombardımandan kaçanlara Kızılay’dan yardım eli

18.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Olası Afrin operasyonu öncesi gözler Suriye’nin Afrin sınırına çevrildi. Bölgeye tank ve askeri sevkiyat sürerken Türkiye, İdlib’de rejim bombardımanından kaçan ailelerin yardımına koştu.

Bombardımandan kaçanlara Kızılay’dan yardım eli

Doğu İdlib ve Hama’da bombardıman nedeniyle evsiz kalan aileler derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Kızılay

Bombardımandan kaçanlara Kızılay’dan yardım eli
ailelerin daha sağlıklı koşullarda yaşamaları için Babel Hava yakınlarına 750 çadır kapasiteli yeni bir çadır kent kurdu. Çadırların yağışlardan etkilenmemesi için zemin dolgu malzemeleri ile yeniden düzenlenirken çadırlar plastik paletler üzerine kuruldu. Her çadıra mazot ile çalışan soba kurulurken temel gıda ve yatacak yatak yardımı da yapıldı.

‘Unutulmadık’

Hama’ya yapılan bombardımanda evleri yıkılan Abdullah Ceyşi, “Bombalardan dolayı orada yaşayamazdık, buraya geldik. Kendi imkanlarımızla çadırlarımızı kurduk ama yağmur her yeri çamur yaptı. Havalarda soğumaya başlayınca çocuklarım hasta olmaya başladı” dedi. Yeni çadırlara yerleştirilecekleri için mutlu olduklarını belirten Ceyşi, “Unutulmadık. Yalnız bırakılmadık. İnşallah her şey düzelecek. Yeni çadırlarımız daha temiz ve güvenli” dedi.

Umutları Türkiye’de

Haberin Devamı

Ahmed Humeyne Hüseyini, bombardımandan ailesiyle birlikte sağ kurtulanlar arasında. Hüseyini’nin görme engelli çocuğu 4 yaşındaki Hemude ve ablası 10 yaşındaki Emine için Türkiye devreye girdi. Görme ihtimalleri yüzde 5 olan kardeşler, Gaziantep de detaylı bir doktor kontrolünden geçirilecek.