Gündem Bordo berelilere ‘nano teknolojili’ kamuflaj

Bordo berelilere ‘nano teknolojili’ kamuflaj

24.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Özel Kuvvetler Komutanlığı personelinin kamuflajları yenilendi. Bir önceki kamuflaja göre daha koyu renkte olan kamuflajlar, ilk kez Özel Kuvvetler İhtisas Kursu’nda görüntülendi.

Bordo berelilere ‘nano teknolojili’ kamuflaj

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndaki Özel Kuvvetler İhtisas Kursu Kapanış Töreni’ne katıldı. Dünyanın en saygın ve zorlu kursları arasındaki Özel Kuvvetler İhtisas Kursu’nu tamamlayan 413 kursiyer, bordo bere takmaya hak kazandı. Başlayanlardan ancak yarısı kursu tamamlayabildi.

Haberin Devamı

Törende, bordo bereleri askerlerin, yeni kamujları da dikkati çekti. Bir önceki kamuflaja göre daha koyu renkte olan kamuflajlar ilk kez görüntülendi. Törende bulunan Genelkurmay İkinci Başkanı Korgeneral Metin Gürak ile Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Ahmet Ercan Çorbacı da ÖKK’nin yeni kamuflajları ile görüntülendi.

İki dönem önceki kamuflajlarda, rütbeler omuzlarda bulunurken, değişikliğe gidilmiş, rütbeler göğsün sağ bölümüne alınmıştı. Kamuflajlardaki rütbe yerlerinin değişmediği yine göğsün üstünde yer aldığı görüldü. Nano teknolojiyle üretilen, uydudan bakıldığında askerlerin görünmesini engelleyen kamuflajlar, ultraviyole ışınlardan koruyor.

Bordo berelilere ‘nano teknolojili’ kamuflaj