Gündem ‘Boşanmak isteyenlerin yüzde 38’i vazgeçirildi’

‘Boşanmak isteyenlerin yüzde 38’i vazgeçirildi’

15.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Boşanma süreci danışmanlığı verdiğimiz çiftlerimizden 38.5’inin boşanmaktan vazgeçtiğini gördük.

‘Boşanmak isteyenlerin  yüzde 38’i vazgeçirildi’

Boşanma süreci danışmanlık hizmeti, ailelerimize verdiğimiz belki de en önemli destek mekanizmalarımızdan birisi” dedi. Bakan Kaya, Uluslararası Vuslat Platformu ve Üsküdar Belediyesi tarafından Bolu’daki Abant Tabiat Parkı’nda bulunan bir otelde düzenlenen “Aile, Toplum ve Devlet Sempozyumu”nun açılışına katıldı.
‘Aşkla bağlı nesil’
Sempozyumun açılışında konuşan Kaya, “Bizim tarihimizin de bugünümüzün de geleceğimizin de merkezinde gençlerimiz var” dedi. Konuşmasında evlilikleri boşanma aşamasına gelen çiftlere danışmanlık hizmeti verdiklerini dile getiren Kaya, şunları söyledi:
“Evlenmiş çiftlerimiz için de eğer evliliklerini sürdüremeyeceklerine inanıyorlarsa ve boşanmaya başvurmuşlarsa, boşanma süreci danışmanlığı dediğimiz bir danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bu hizmeti verdiğimiz çiftlerimizden 38.5’inin boşanmaktan vazgeçtiğini gördük. Bu hizmetimizi tüm ülkede yaygınlaştıracağız.”