Gündem Bota bindirip ‘İşte Yunanistan’ dediler

Bota bindirip ‘İşte Yunanistan’ dediler

11.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İran ve Eritre uyruklu 9 kaçak, insan tacirlerinin kendilerini zodiac bota bindirdikten sonra “Direkt karşıya sürün Yunan adası orada” dedikten sonra kaçtıklarını anlattı

Bota bindirip ‘İşte Yunanistan’ dediler

İzmir Ahmetbeyli’de, 61 kaçağın ölümüyle sonuçlanan tekne faciası ardından aynı bölgede insan tacirlerinin, zodyak bota bindirerek gece karanlığında denizde kaderlerine terk ettiği 9 kişi, son anda ölümden kurtuldu.
Geçen perşembe günü Ahmetbeyli Baradan Koyu’na getirilen Suriye, Filistin ve Irak uyruklu kaçaklar umut yolculuğuna çıktıktan sonra tekneye bindirilmiş, tekne, aşırı yükten dolayı kayalıklara çarparak batmış ve olayda 61 kişi öldü, 46 kişi şans eseri kurtarılmıştı.

Arama yapan ekip buldu
Facia ardından bölgedeki araştırmalarını sıklaştıran jandarma ekipleri, açıkta sürüklenen bir botu farketti. Bağlantıya geçilen sahil güvenlik ekiplerinin batmak üzere olan zodiac bottakileri kurtarması yeni bir facianın önüne geçti. Gözaltına alınan 2’si kadın toplam 9 kaçağın, 7’sinin İran, 2’sinin ise Eritre uyruklu oldukları belirlendi. Kaçaklar, İzmir’de insan tacirleriyle buluştuktan sonra, önce Kuşadası’na ardından da denize açıldıkları Ahmetbeyli kıyılarına getirildiklerini anlattı. Kaçakların buradan da zodiac bota bindiklerip denize açılmaları sağlandı. İnsan tacirlerinin zodiac bota bindirdikleri kaçaklara “Direkt sürün Yunan adası orada” dedikten sonrada motoru çalıştırıp açılmalarını sağladıkları belirlendi. İnsan tacirlerinin, yakalanmamak için bölgeden hemen uzaklaştığı anlaşıldı. Bir süre ilerleyen kaçaklar botun akıntıya kapılması üzerine yönlerini kaybetti. Bu sırada dalgalarla da boğuşan kaçakların, bulundukları botun batmak üzere olduğu anda kurtarıldıkları belirlendi.

Haberin Devamı

4 kişi daha adliyeye sevk edildi
Kaçak göçmenleri taşıyan teknenin battığı ve 61 kişinin öldüğü kazayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, organizatör oldukları şüphesiyle gözaltına alınan 3’ü yabancı uyruklu toplam 4 kişi Menderes Adliyesi’ne sevk edildi. Organizatör oldukları şüphesiyle adliyeye sevk edilen kaptan B.Y. ile yardımcısı M.M, nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı. Bu arada bölgedeki aramalarda 2 aylık bebek cesedi bulunduğu ve ölenlerin sayısının 62’ye yükseldiği açıklandı.
İZMİR AA