Gündem Brezilyalılar ikiye bölündü!

Brezilyalılar ikiye bölündü!

13.07.2014 - 17:26 | Son Güncellenme:

Dünyanın dört bir köşesinde milyonlarca futbolsevere bir aydır şölen yaşatan Dünya Kupası’nın sonuna gelindi. Bu akşamki final öncesi Brezilya'da ilginç dakikalar yaşanıyor. Büyük hüsran yaşayan Brezilyalar bu akşam öncesi ikiye ayrıldı. Bir kısmı Almanya'yı tutuyor. Bir kısmı ise çok öfkeli oldukları vali intihar eder diye Arjantin'i...

Brezilyalılar ikiye bölündü

Bugün Rio de Janeiro’nun sembolik stadı Maracana’da dünya şampiyonu belirlenecek. Futbol otoritelerince Almanya maçın favorisi. Yarı finalde ev sahibi Brezilya’yı 7-1 mağlup etmesi ve dostluk maçları hariç 1990’dan beri Arjantin’i her fırsatta yenmesi panzerleri final maçının favorisi yaptı. Ancak 24 senedir kupa özlemiyle yanan Arjantinlilerin tutkusu maçın kaderini değiştirebilecek en önemli etken olacak.

Haberin Devamı

ARJANTİNLİLER’İN RİO İSTİLASI

Rio de Janeiro Arjantinli işgali altında. Kupanın son günlerinde gelenlerle birlikte kentte yüzbinlerce Arjantinli bulunuyor. Rio de Janeiro belediyesi otomobil ve karavanlarıyla gelenlere Sambodromu açtı ancak talebi karşılayamadı. Arjantinliler bulundukları her yerde özellikle Copacabana plajında şenlikler yapmaya devam ediyorlar. Kupa başından beri oynadıkları her maçta kendilerine hem ev sahibi hem konuk ekip havasını yaşatan Brezilyalılardan ise intikamları acı oluyor. Her fırsatta Brezilyalılar için bestelenen şarkılar ve 7-1’lik sonuçla dalga geçen tezahüratlar Rio sokaklarında yankılanıyor.

BREZİLYALILARI ÇILDIRTTILAR

Dün oynanan üçüncülük maçında Brezilya’nın yine yenilmesi Arjantinler için bulunmaz fırsat oldu. Copacabana’daki şenliklerinde yolu kapatma girişimleri her zaman polis müdahalesiyle karşılık buluyordu. Üçüncülük maçı için adet olduğu üzere Rio Belediyesi bir kez daha Fan fest ve çevresini trafiğe kapattı. Hollanda’ya 3-0 yenilerek hiç olmazsa üçüncü bari olalım umudunu kaybeden Brezilyalılar hızla sokakları terk ederken, Arjantinliler kapalı sokaklarda sabaha kadar eğlendiler.

Haberin Devamı

RİO VALİSİ İNTİHAR EDER Mİ?

Kupa başından beri Arjantin’in karşılaştığı takımları destekleyen Brezilyalılar ise ikiye bölünmüş durumda. Büyük çoğunluk en olursa olsun biz Arjantin’in karşısındaki takımı destekleriz diyor. Hatta Brezilya bayrağını Alman renklerindeki sürümü sokaklarda en fazla göze çarpan ayrıntılardan birisi. Almanya formaları da satış rekorları kırıyor. Bir kısım Riolu ise "Biz Latin Amerikalıyız tabii ki Arjantin’i destekliyoruz" diyor ama böyle düşünenler çoğunlukta değil.

VALİ İNTİHAR EDECEKSE ARJANTİN

Rio de Janeiro Valisi Eduardo Paes kupa öncesi "Eğer Arjantin final oynar ve şampiyon olursa intihar ederim" açıklaması yapmıştı. Kupa ve kentsel dönüşüm projeleri dolayısıyla Rio de Janeiro’da 250 bin kişi evsiz kaldı ya da evlerinden uzaklaştırıldı. Bu yüzden Vali’ye yönelik çok büyük bir öfke var Rio’da. Sandra Baptista gibi birçok Rio’lu "normalde Arjantin’in kazanmasını istemeyiz ama validen bu şekilde kurtulacaksak sonuna kadar Arjantinlilerin yanındayız" diyor.