Gündem Brunson dosyasında ‘Mormon’ bağlantısı

Brunson dosyasında ‘Mormon’ bağlantısı

12.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Rahip Bronson ile gizlice görüşen Mormon üyesi Alldredde ile eşinin, Türkiye’nin işgali durumunda Akdeniz’de lojistik destek sağlayacak akaryakıt istasyonları hakkında bilgi derledikleri öne sürülüyor

Brunson dosyasında ‘Mormon’ bağlantısı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın rahip Andrew Brunson hakkında hazırladığı 52 sayfalık iddianamede dikkat çeken ayrıntılardan biri de Mormonlar Tarikatı’nın faaliyetleri. İddianamede, rahip Brunson’un başında olduğu Diriliş Kilisesi’nin yanı sıra Mormonlar’ın öğretisini yayan “İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi” ve bu kiliseyi destekleyen LDS Vakfı’nın Türkiye aleyhinde faaliyetlerde bulunduğu iddia ediliyor. İddianamede gizli tanık “Dua”, İstanbul’daki Mormon Kilisesi’nin başında Murat Çakır’ın olduğunu, bu kişinin rahip Brunson ile sık sık bir arayla geldiğini öne sürüyor. Dikkat çeken iddialardan en çarpıcı olanı ise Aysel Barışcan Alldredde isimli şahıs ile eşinin, Rahip Brunson ile gizlice görüştüğü, söz konusu bu kişilerin, Türkiye’nin işgali durumunda Akdeniz’de lojistik destek sağlayacak akaryakıt istasyonları hakkında bilgi derledikleri yönünde.

Haberin Devamı

İddiaların ardından yaptığımız araştırmada aslen İzmirli olan ve Amerika’da ikamet eden Aysel Barışcan Alldredde’nin, Mormon tarikatı üyesi olduğu bilgisine ulaştık. Alldredde’nin, bizzat kendisi tarafından kaleme alınarak, Mormonlar’ın internet adresinde yayınlanan kısa özgeçmişi ise, “Merhaba ben Aysel Barişcan Alldredge. Ben bir Mormon’um. Türkiye’de büyüdüm ve şimdi Colorado’da yaşıyorum. Ege Denizi’ne sınır olan güzel İzmir antik kentinde büyüdüm. Aile soy araştırmamı Yunanistan, Bulgaristan, Selvi’de yaptım. Perdenin arkasındaki insanları aramak çok şaşırtıcı” ifadelerini kullanıyor.

Brunson dosyasında ‘Mormon’ bağlantısı

'13 BİN 332 KEZ DUA'

Mormonluğa geçiş hikayesini de anlatan Allredde, şunları kaleme almış:

“İsa Mesih Kilisesi’ni nasıl tanıdığımı anlatmak istiyorum. Müslüman inancında ‘özel bir dua’ vardır. Bu özel duayı kendi başıma yapmaya karar verdim! Yedi gün boyunca denemeye devam ettim. Sanırım 13.332 kez dua okudum. Üç gün sonra vaftiz edilmem gerektiğini söyleyen bir ses duydum. Bu izlenimi aldığımda, başka bir şey düşünemedim. Ses bana sürekli vaftiz edilmem gerektiğini hatırlattı. Otobüste bir çiftle tanıştım ve onlar sonra beni arayıp evlerine davet ettiler. İyi bir sohbetten sonra, evdeki beyefendi bana ‘Yeryüzünde yaşamakta olan modern bir günah var!’ dedi. Ne dediğini duydum ama anlamını tam olarak anlayamadım. Yineledi, ‘Bugün dünyada yaşayan modern bir günah var!’ Sonra kanepeye oturdum ve gözyaşlarımı durduramadım! Karısı Doris, Mormon Kitabı’nın bir kopyasını tutuyordu. Bu hayatımın en özel anıydı ve yükseldiğimi hissettim. 12 Şubat 2000’den sonra, İsa Mesih Son Gününün Azizleri’nde vaftiz edildim ve kilisenin onayını aldım. Bir hafta sonra 12 yaşındayken yaşadığım hayalini hatırladım. Tanıştığım bu çift, rüyamda gördüğüm aynı çiftti.”

Haberin Devamı

Pazar günleri kiliseye gittiğini, her ay kız kardeş dediği iki kişinin kendisini ziyaret ederek mesaj ilettiğini anlatan Allredde, “Genel konferansları seviyorum ve kilise liderlerimizin tavsiyelerini duyuyorum. Başkanımızın Rab İsa Mesih’e şahsen konuşma hakkı var. İsa, eskiden olduğu gibi kendi kilisesine liderlik etmek için her zaman hayatta kalacaktır. Ayrıca ev öğretmenleri ve iki erkek rahip gelerek bizi bir aile olarak ziyaret ediyor, bizimle kaynaşıyor ve eğleniyoruz. Aile biriminin ve kurtuluş planının önemini öğretiyoruz” diyor.