Gündem Brunson soruşturmasında gizli tanıktan Mormonlarla ilgili yeni iddia: ‘Pentagon ile bağlantılılar’

Brunson soruşturmasında gizli tanıktan Mormonlarla ilgili yeni iddia: ‘Pentagon ile bağlantılılar’

25.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gizli tanık “Dua”, Türkiye’deki Mormon Kilisesi’nin başındaki Murat Çakır’ın rahip Brunson ile sık sık bir araya geldiğini söyledi. Gizli tanık, Çakır’ın Pentagon ile ilişkilerinin iyi olduğunu öne sürdü

Brunson soruşturmasında gizli tanıktan Mormonlarla ilgili yeni iddia: ‘Pentagon ile bağlantılılar’

Rahip Andrew Brunson ve bağlantılı olduğu kişiler hakkında yeni iddialar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Brunson soruşturmasında ifade veren gizli tanık “Dua”, Türkiye’deki Mormon Kilisesi’nin başında Murat Çakır isimli şahsın bulunduğunu, Çakır’ın Rahip Brunson ile sıklıkla bir araya geldiğini ve ikilinin görüşmelerine Amerikan Özel Kuvvetler’den emekli Kenneth Carlyle Abney adlı askerin katıldığını iddia ediyor. Soruşturmada söz konusu şahısların din adamı kisvesi altında Türkiye aleyhine faaliyetlerde bulunduğunu iddia eden gizli tanık Dua, rahip Brunson’un her cuma düzenlenen ve sadece subayların katıldığı bir toplantıya iştirak ettiğini, bu toplantılarda Murat Çakır’ın da bulunduğunu, Çakır’ın Pentagon ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu öne sürüyor. Abney’in evinin ABD’nin Utah eyaletinde bulunmasına rağmen, evine 2 bin 500 kilometre uzaklıktaki Pensilvanya’da, FETÖ elebaşı Gülen’in yakınında bir kilisede görevlendirildiğini iddia eden gizli tanık Dua, “Aradaki mesafeye rağmen orada görevlendirilmesi bana manidar gelmiştir” ifadesini kullanıyor. Gizli tanık Dua, Mormonlar’ın FETÖ ile bağlantılı hareket ettiklerini ise şöyle iddia ediyor:

Haberin Devamı

“Steven Charles Canfield isimli şahıs LDSC’nin Türkiye Başkanı’dır. O dönemde Amerika’da çok zengin biri olduğunu, dişçi olduğunu, zenginliğinden dolayı birçok ülkeye gitmişliğinin olduğunu öğrenmiştim. Bu şahsın da Murat Çakır, K.C. Abney ve Andrew ile toplantı yaptığını görüştüğünü biliyorum. Ayrıca Doğu illerine Hristiyanlığı yaymak için, bu şahsın samimiyetiyle hakkında FETÖ/PDY’den işlem yürütülen Recep Güven’in yardımlarıyla Doğu illerinde Hristiyanlığın örgütlenmesi için çalıştıklarını biliyorum. Zaman zaman da basına Recep Güven ile ilgili haberler bu doğrultuda çıkmıştır.”

Abney’e ait bilgisayardan “irtibat kurulacak askerler” şeklinde bir listenin çıktığı, listedekilerin askeri şahıs ve askeri okullarda öğretmen olmaları nedeniyle casusluk faaliyeti olarak nitelendirilebilecek ve din adamlığı ile hiçbir şekilde bağdaşmayacak faaliyetler içinde bulunulduğu soruşturma dosyasında öne sürülüyor.

Haberin Devamı

Brunson soruşturmasında gizli tanıktan Mormonlarla ilgili yeni iddia: ‘Pentagon ile bağlantılılar’

Çakır’ın havalimanında karşıladığı 4 genç Mormonlar tarafından “İlk Dört Büyüklerin Gelişi” olarak tanımlanıyor.

‘İlk 4 Büyüklerin Gelişi!’

Mormonlara ait ulaşılan yeni bilgilerden biri de 14 Şubat 2012’de Türkiye’ye giriş yapan Gerrit Seymour, Trent Christensen, Derek Huish ile David Redpath adlı dört gencin Atatürk Havalimanı’ndaki görüntüleri oluşturuyor. Elder Randall Bennett, Joni Neuenschwander, Steven ve Anita Canfield çifti ile Murat Çakır’ın bizzat Atatürk Havalimanı’nda karşıladığı dört genç Mormonlar tarafından “İlk Dört Büyüklerin Gelişi” olarak tanımlanıyor.