Gündem 30-31 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı var mı? Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Kabine toplantısı ne zaman sona erecek?

30-31 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı var mı? Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Kabine toplantısı ne zaman sona erecek?

28.05.2020 - 17:23 | Son Güncellenme:

30-31 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Ramazan Bayramında uygulanan dört günlük sokağa çıkma yasağının ardından gözler kabine toplantısında çıkacak olan karara çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Huber Köşkünde video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen toplantının sona ermesinin ardından 30-31 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı sorusunun yanıtı belli olacak. Peki Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Kabine toplantısı ne zaman sona erecek?

30-31 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı var mı Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı Kabine toplantısı ne zaman sona erecek

Hafta sonları 14 Büyükşehir ve Zonguldak'ta uygulanan sokağa çıkma yasakları ne zaman sona erecek sorusuna yanıt arayan binlerce vatandaş bugün gerçekleştirilecek olan kabine toplantısına gözünü dikti. Kabine toplantısında gündeme gelecek olan hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının Büyükşehirlerde devam etmesinin beklendiği duyuruldu. Corona virüs vaka sayılarında istenilen seviyelere hala gelinememesi nedeniyle bir süre daha hafta sonu yasaklarının devam etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

SOKAK YASAKLARI BİTECEK Mİ?

Kabinenin en kritik gündem maddesi ise hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasakları olacak.

BAZI BÜYÜKŞEHİRLERDE DEVAM

Toplantıda Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda sıcak havaların etkisiyle kalabalıkların oluşabileceği ve virüsün yayılmasında beklenen düşüşün henüz olmadığı gerekçesiyle bu hafta sonu da bazı büyükşehirlere sokağa çıkma yasağı getirileceği ifade ediliyor.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Kabine toplantısı Huber Köşkünde 15:00'de başlayacak. Telekonferans yöntemli ile gerçekleştirilecek olan kabine toplantısının sona ermesinin ardından alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından akşam saatlerinde yapılacak basın toplantısında duyurulacak.

Cumhurbaşkanı başkanlığında bugün son kez video konferansla gerçekleştirilen kabine toplantısından önemli kararlar çıkması bekleniyor. Hafta sonları uygulanan sokak yasakları ile çocuk, genç ve 65 yaş üstüne getirilen kısıtlamaların sürüp sürmeyeceği ana gündem maddeleri olacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün Huber Köşkü’nden video konferans yöntemiyle son kez gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne başkanlık ediyor.

Gelecek haftadan itibaren Ankara’da mesaisine başlaması planlanan Erdoğan’ın bakanlardan brifing alacağı kabinenin en önemli gündem maddesi normalleşme süreci olacak.