Gündem ‘Bu indirimi yapmayın’

‘Bu indirimi yapmayın’

17.12.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Birlikte yaşadığı erkek tarafından öldürülen Güneş Karaçuban’ın davasında savcı, sanığın cezasında haksız tahrik indirimi yapılmasını istedi. Ailenin avukatı, talebe tepki gösterdi

‘Bu indirimi yapmayın’

İstanbul Üsküdar’da iki çocuk annesi Güneş Karaçuban (31), 21 Temmuz 2018’de birlikte yaşadığı Sabri Barçağ tarafından boğularak katledildi. Barçağ ifadesinde, Güneş Karaçuban’ın 11 yıllık eşi olduğunu belirterek, “Eve geç geldiği için telefonla aradığımda, beni tersledi. Eve geldiğinde de tartıştık. Bana hakaret edip ‘Hayatıma karışamazsın. Sen erkek misin?’ dedi. Bu sözleri duyunca kendimi kaybedip boğazını sıktım” dedi. 

Haberin Devamı

Duruşma yarın

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamede, Barçağ’ın “canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Ancak görülen davada mütalaasını açıklayan savcılık ise, katil zanlısının cezası için haksız tahrik indirimi talebinde bulundu. Yarın Anadolu Adliyesi’nde karar duruşması var. Mahkeme tarafından, savcılığın mütalaası doğrultusunda hüküm verilirse, genç kadının katili 12 ile 18 yıl arasındaki bir cezayla kurtulmuş olacak!

‘Bahane uyduruyor’

Karar duruşması öncesi Milliyet’e konuşan Karaçuban ailesinin avukatı Selin Nakıpoğlu şunları söyledi: “Sanık Sabri Barçağ, Güneş’in telefonla farklı erkeklerle görüştüğünü, neden bunu yaptığını sorduğunda ise, ‘Sen erkek misin?’ diye tepkiyle karşılaştığı için cinayeti işlediğini savunuyor. Ayrıca Güneş’in farklı kişilerle mesajlaştığını iddia ediyor. Oysa Güneş okuma, yazma bilmeyen bir kadın, Türkçe bile çok az konuşabilen biri. Tek başına pazara bile gitmiyor. Haksız tahrik indiriminden faydalanmak için Güneş’in üzerinden kurdukları kurgu bu nedenle çok saçma. Diğer taraftan Sabri’nin kumar borcu olduğu için Bingöl’den İstanbul’a kaçtığı biliniyor. Hatta Sabri’nin evine gelen iki adam, Güneş’e, eşinin kumar borcuna karşılık kendisini almaya geldiklerini söylüyor. Ortada bir kadın cinayeti var. Haksız tahrik indirimi yapılması söz konusu olamaz. Kadın cinayetlerinin hepsinde, erkekler farklı bahanelere sığınarak suçlarına kılıf uyduruyorlar. Sabri Karaçuban da ‘Sen erkek misin?’ cümlesinin arkasına sığınarak cinayeti meşrulaştırmaya çalışıyor.” Güneş Karaçuban’ın kardeşi Bilal Karaçuban da “Tek isteğimiz ablamı katleden caninin en ağır cezayı alması” dedi.