Gündem Bu kez bir ilkokulda...

Bu kez bir ilkokulda...

12.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eskişehir’deki üniversitede geçen hafta gerçekleşen katliamdan sonra Bursa’daki bir ilkokulda, polis olan bir veli dün silahıyla okul müdürünü ve yardımcısını vurarak yaraladı.

Bu kez bir ilkokulda...

Dehşet verici olay, Bursa Nilüfer’de Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu İlkokulu’nda dün sabah yaşandı. Çocuğunun eğitim gördüğü okula gelen polis memuru İlhan Ö. (45) tartıştığı müdür Tülay Taş ile yardımcısı Sinan Delibaş’a beylik tabancasıyla ateş etti. Saldırıda, okul müdürü belinin üstünden, yardımcısı da bacağından yaralandı. İki yaralı, çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırılırken, meslektaşlarına teslim olan polis gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Daha önce tartıştı

Merkez Yıldırım ilçesi Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’nde görev yapan saldırgan İlhan Ö. olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında açığa alındı. Olayla ilgili açıklama yapan bir yetkili, “İlhan Ö. geçenlerde okula gelip, burada eğitim gören çocuğunun bir veli tarafından dövüldüğünü söyleyerek Okul Müdürü Tülay Taş ile tartıştı. İdarenin şikayeti üzerine polis memuru hakkında idari soruşturma başlatılmıştı. Aynı polis dün okula gelip tartıştığı Taş ile yardımcısı Delibaş’ı yaraladı” dedi.

Müdüre dört kurşun

Saldırıda vücuduna 4 kurşun isabet eden müdür Tülay Taş ile aldığı tek kurşunla bacağından yaralanan ve ulusal voleybol hakemliği de yapan yardımcısı Servet Delitaş’ın tedavileri sürüyor. Öğrencilere panik yaşatan saldırının ardından okulda eğitime dün ara verildi. Olaya ilişkin ortaya çıkan kamera kayıtlarında okula gelen İlhan Ö. koridorda yürürken kendisini görüp odasına kaçan okul müdürü Tülay Taş’ı kovalayıp, burada art arda tetiği çekip vuruyor. Ardından odadan çıkan saldırgan bu kez de koridorda karşılaştığı müdür yardımcısı Sinan Delibaş’a ateş ediyor ve okuldan ayrılıyor. Daha önce de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde 5 Nisan’da araştırma görevlisi Volkan Bayar silahla 4 akademisyeni öldürmüştü. - ENVER FATİH TIKIR -MEHMET İNAN -BERKTUĞ ÖNCÜ Bursa DHA

Haberin Devamı

Saldırının ardından hatıra fotoğrafı!

Bu kez bir ilkokulda...

Saldırı sonrası okulda bulunan bazı kişilerin okul önünde cep telefonuyla hatıra fotoğrafı çektirmeleri velilerin tepkisine neden oldu. Bir veli, “Okulda yaşanan dehşetten sonra böyle bir fotoğrafın çekilmesine anlam veremiyoruz. Bu kişiler kim çok merak ediyoruz” dedi.

‘Tehdit etti önlem alınmadı’

Olayın ardından okula gelen Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker yaptığı açıklamada, polisin vurduğu okul müdürünü bir ay önce de tehdit ettiğini ve yaptıkları suç duyurusuna rağmen önlem alınmadığını belirterek şunları söyledi: “Artık bakan bu çığlıkları duysun ve gerekli yasal düzenlemeler yapılsın. Bakanın gündemine şiddetin girmesi için, ne kadar eğitimcinin ölmesi gerekiyor? Acilen tedbir alınması ve yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Disiplin yönetmeliğinin değişmesi ve her okula kadrolu güvenlikçinin verilmesi gerekiyor.”

Haberin Devamı

Emniyetten açıklama

Olayın ardından Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, saldırgan polis İlhan Ö.’nün okulda öğrenim gören çocuklarına kötü muamelede bulunulduğu iddiasıyla okul müdürü ve yardımcısını vurduğu belirtilerek, “Derhal Cumhuriyet Başsavcılığımızca adli tahkikat başlatılmış, idari soruşturma da başlatılarak polis memuru açığa alınmıştır. Müfettiş görevlendirilmesi yapılmıştır.”

Lisede bıçaklı kavga: 1 yaralı
İstanbul Bahçelievler’deki bir meslek lisesinde dün sabah sınıf arkadaşı olan iki öğrenci tartışmaya başladı. Tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. İsmi açıklanmayan öğrenci, sınıf arkadaşı Bayram D.’yi karnından bıçaklayarak yaraladı. İhbar üzerine okula gelen sağlık ekibi, yaralı öğrenciyi hastaneye kaldırdı. Saldırgan öğrenci de teşhis için hastaneye götürüldü. Yaralanan öğrenci bıçaklayan arkadaşını teşhis etti. Gözaltına alınan saldırgan polis merkezine götürüldü. - ALPER KORKMAZ DHA