Gündem Bu okulların açılması ‘algı operasyonu’

Bu okulların açılması ‘algı operasyonu’

17.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Resmi programı kapsamında Diyarbakır’a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Valiliği’e yaptığı ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bu okulların açılması ‘algı operasyonu’

Bozdağ, Diyarbakır, Cizre ve Yüksekova’da mühürlenen Kürtçe okullarla ilgili olarak şunları söyledi:
“Özel öğretim kurumlarında Kürtçe eğitim yapılmasına imkan veren düzenlemeyi son demokratikleşme paketinde yasalaştırdık. Bu Türkiye için tarihi bir adımdır. Özel öğretim kurumlarında Kürtçe eğitimin yolunu açan adım oldu. Bu Türkiye’de ilk kez uygulanıyor. Yasalara uygun olma kaydıyla bunların yapılması doğrudur. Bazı çevreler yasalara aykırı, yasaların arzu ettiği şartları yerine getirmeyen adımlar atıp, daha sonra bunu ’Bizim attığımız adımlara izin vermiyorlar’ gibi halk arasında farklı bir algı operasyonu da yapıyorlar. Şu anda bir başvuru yok. Okul açmanın şartları var. Burada okul açmak isteyen bu yasal duruma uyacak.”

Vali, Bozdağ’ı karşılamadı

Haberin Devamı

Merkeze çekilen valilerden Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır’a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı karşılamadı. Kıraç’ın yerine Bozdağ’ı Vali Yardımcısı Mehmet Demir karşıladı. Kıraç’ın Bozdağ’la makamında da görüşmediği belirtilirken, Vali Kıraç’ın valilik konağında olduğu öğrenildi.