Gündem Bu sergide savaş rüzgârları esecek

Bu sergide savaş rüzgârları esecek

25.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk kadın savaş fotoğrafçısı Semiha Es için Taksim’deki Yunanistan Başkonsolosluğu’nda 29 Kasım’da bir sergi açılıyor...

Bu sergide savaş rüzgârları esecek

Türkiye’nin ilk kadın savaş fotoğrafçısı Semiha Es için sergi düzenleniyor. ‘İkinci Göz: Türkiye’den Kadın Fotoğrafçılar’ başlıklı sergi 29 Kasım’da Yunanistan Başkonsolosluğu’nun İstiklal Caddesi üzerindeki sergi mekânı Sismanoglio Megaro’da ziyarete açılacak. Türkiye basınının ilk kadın gezi ve savaş fotoğrafçısı Semiha Es’e armağan olarak düzenlenen sergide, Semiha Es’in çeşitli ülkelerde ve dönemlerde çektiği otuza yakın fotoğrafı ve Türkiye’nin yaşayan kadın fotoğrafçılarının yapıtlarından bir seçki sunulacak.

Eserler kitap haline gelecek
Sergi, Türkiye’de önemli bir bilgisel ve sanatsal birikim oluşturan kadın sanatçı potansiyelini görünür kılmayı, günümüze değin yoğun bir üretim içinde olan kadın fotoğrafçıları ve fotoğrafı sanatsal bir ifade biçimi olarak kullanan kadın sanatçıları tanıtmayı ve bu fotoğrafçıların fotografik ifadenin öznelleşmesi sürecindeki katkılarını ortaya koymayı hedefliyor. Ahu Antmen ve Laleper Aytek’in küratörlüğünde hazırlanan ve 5 Ocak 2014 tarihine kadar ziyarete açık olacak olan sergide yer alan eserler kitap olarak da yayımlanacak.

Yazarlar