Gündem ‘Bu yıl bin hâkim ve savcı alınacak’

‘Bu yıl bin hâkim ve savcı alınacak’

08.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 2020-2021 Akademik Yılı mezuniyet törenine katıldı. Mezun olan öğrencilere, hâkim savcı alımı yapılacağı müjdesini veren Gül, “Yıl sonunda bin kişi hukuk fakültesi mezunlarından, yine avukatlıktan, idari yargı ve adli yargı için hâkim savcı alımı inşallah gerçekleşmiş olacak” açıklamasında bulundu.

‘Bu yıl bin hâkim ve savcı alınacak’

 

Öğrencilere, mesleğe başladıklarında toplumsal hassasiyetin yüksek olduğu bazı olaylarda, dosyadan haberdar olmayanların yürüttüğü kampanyalarla muhatap olabileceklerini belirten Gül, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

‘Büyük haksızlık’

“Görüyoruz ki Türkiye’de, hukuk fakültesi mezunu olmadan, hâkim sınavı kazanmadan, hâkimlik adaylığı stajını yapmadan, tekrar sınavı kazanmadan binlerce hâkim var. Klavye karşısına geçip yargılama yapıyor, infaz yapıyor, mahkeme gibi karar veriyor. Değerli arkadaşlar, yargıyı yargıya bırakalım, yargısız infaz yapmayalım. Delile göre hâkim karar verir. Hâkimlerin yerine geçip karar verme, yargıya en büyük haksızlık olur, ülkemize en büyük haksızlık olur. Yargıyı, yargıya bırakalım, yargı kendi kararını adil bir şekilde verecektir.”