Gündem Bu yıl da Ali İsmail’in düşleri için koşacaklar

Bu yıl da Ali İsmail’in düşleri için koşacaklar

08.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

40. Vodafone İstanbul Maratonu 11 Kasım Pazar günü gerçekleşecek. Birçok STK ve derneğin de katılacağı maratonda Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) da bu yıl 3. kez yer alacak.

Bu yıl da Ali İsmail’in düşleri için koşacaklar

Eskişehir’de üniversite öğrencisi oğulları 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ı 2013 yılında kaybeden Korkmaz ailesinin kurduğu ALİKEV, bugüne kadar 160 öğrenciye burs imkanı sağladı. Vakıf, bünyesinde bulundurduğu 11 bin kitaplık kütüphane, çeşitli proje ve programlarla 3 bin 345 kişinin hayatına dokundu.

Haberin Devamı

Korkmaz ailesi, 11 Kasım Pazar günü saat 09.00’da gerçekleştirilecek 40. Vodafone İstanbul Maratonu’nda da Ali İsmail’in ‘barış ve özgürlük’ hayali için 3. kez koşacak. Maratondan elde edilecek gelir, öğrencilerin eğitim masrafları için harcanacak. Maraton için başlatılan destek kampanyası ise 25 Kasım’a kadar devam edecek. Koşudan önce bir araya geldiğimiz Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, “Ali İsmail, 17 yaşındayken ‘Toplum İçin Gençlik’ adıyla bir grup kurmuştu. İlk yaptığı şey okulunun bahçesini temizlemekti. Arkadaşlarıyla huzurevine gidip yaşlıları ziyaret ediyordu. Çocuklara oyuncaklar, kitaplar dağıtıyordu. Hayatta kalsaydı onu bunlarla tanıyacaktık. Bizim bunların devamını getirmememiz ona haksızlık olurdu. Bu yüzden ALİKEV’i kurduk. O çocukların her birinde Ali İsmail’i görüyorum. Onlarla beraber koşuyorum. Bu benim hayatımın bir parçası oldu artık” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Gençler çok bilinçli’

Gençlerin son derece bilinçli olduğunu, onlara sorumluluk vermekten korkulmaması gerektiğini söyleyen Emel Korkmaz, “Yalnızca bir fırsata ihtiyaçları var” dedi.

Afrika’da da Emel anne sesleri

Emel Korkmaz, “Vakfın bugüne kadar sizin için en çok anlam ifade eden projesi neydi?” sorusuna “Hepsinin mutluluğu ayrı. Geçen yıl aralık ayında Gambiya’nın Sare Jiburu köyünde su kuyusu açtık. Afrika’daki çocukları temiz suyla buluşturmak çok güzeldi. Bu yıl 31 Ekim’de yine aynı köyde kadınların ekonomilerine katkı sağlayabilmeleri için tarım bahçesi kurduk. Ali İsmail’in adı, anısı orada da yaşıyor. Oraya gittiğimde bana herkes ‘anne’ diye sesleniyor” yanıtını verdi.