Gündem Bugün hava nasıl olacak? 7 Nisan Pazar hava durumu...

Bugün hava nasıl olacak? 7 Nisan Pazar hava durumu...

06.04.2019 - 21:47 | Son Güncellenme:

Nisan ayı soğuk başlasa da hava sıcaklıkları artmaya başladı. Serin geçen bir haftanın ardından Cumartesi günü ile birlikte güneş yüzünü artık daha fazla gösteriyor. Pazar günü için plan yapan vatandaşlar ise hava durumunun nasıl olacağını merak ediyor. Meteorolojinin tahminlerine göre yurdumuzu güzel bir Pazar günü bekliyor gibi görünüyor. İşte 7 Nisan Pazar günü tüm yurtta hava durumu!

Bugün hava nasıl olacak 7 Nisan Pazar hava durumu...

Hava sıcaklıkları mevsim normallerine ulaşmaya başladı. Geçtiğimiz hafta serin ve yağışlı geçtikten sonra hafta sonu ile birlikte güneş artık baharın gelişini tam anlamıyla hissettiriyor. Pazar günü için plan yapanlar Meteoroloji'nin tahminlerini merakla bekliyor. İşte bugün hava nasıl olacak sorusunun cevabı!

Haberin Devamı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Eskişehir, Konya, Kayseri, Sivas, Bolu, Malatya, Elazığ, Ardahan, Kars ve Ağrı çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ege kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde Marmara Bölgesi'nin kuzey ve doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; Muğla ve Antalya kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Haberin Devamı

Kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

RÜZGAR

Genellikle doğu ve kuzeydoğu, güney kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette Muğla ve Antalya kıyılarında kuvvetli (30-50 Km/Saat) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden, ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL 8°C, 17°C

Parçalı zamanla çok bulutlu yarın (Pazar) öğle saatlerinde sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İZMİR 12°C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA 7°C, 19°C

Parçalı yer yer çok bulutlu